Kijkbuiskansen: Lijf, leden en de nieuwe scifiserie Alphas

13-09-2011 18:00

U kunt vanavond alles laten liggen, want de allerliefste vrouw van de Nederlandse televisie presenteert een gloednieuw programma. Een paar hints: KRO, ‘Word lid anders gaan we er allemaal aan.’ Juist! Yvon Jaspers. In Liefs uit… (Ned1, 20:30 uur) laat deze warmbloedige, zachte, oersympathieke meid ons kennismaken met Nederlanders die verliefd zijn geworden op iemand uit het buitenland. De partners hebben vervolgens besloten om hier een nieuw leven op te bouwen met hun geliefde. Verwacht vragen van Yvon als: ‘Mis je je familie niet?’ Vind je het niet verschrikkelijk om hier te zijn?’ ‘Ga je niet kapot van de heimwee?’ ‘Ga eens huilen voor de camera dan.’ Enfin, emotietelevisie voor de meer belegen burger dus.

Echte mannen kijken de NOS UEFA Champions League: FC Barcelona tegen AC Milan. 20:40 uur, Ned3.

Pubers kunnen hun hart ophalen met het nu al niet meer leuke Cherso X. RTL5, 20:30 uur. Een paar honderd neukgrapjes in een uur tijd, met als bonus de onderkaak van Nikki Plessen die af en toe uit het niets opduikt.

En nu we het er toch over hebben: smullen van Gênante lijven (RTL5, 22:30 uur) doen we allemaal. Uitstulpende vleesflapjes en mismaakte modderlawines van reten passeren de revue. Een lust voor bepaalde ogen.

Online: nieuwe scifiserie Alphas

Goede sciencefiction is schaars op de buis. Alphas (begin juli in de VS gestart) is een serie over een groep mensen met bovenmenselijke vaardigheden (zoals wifi-systemen afluisteren of een soort Jedi mind tricks kunnen) met een vleugje misdaad. De recensies zijn gemengd omdat de serie weinig nieuws brengt, maar desondanks aardig weet te boeien. S01E09.

Mocht u het vorige week gemist hebben: Death Valley is de nieuwe must-see. Het is een fictieve realityserie over politieagenten in een Los Angeles dat geteisterd wordt door vampieren, weerwolven en (hoera!) zombies. S01E03. Hier S01E02, hier S01E01.

Vers: Weeds S07E11, The Closer S07E10, Hell’s Kitchen S09E13.

The Daily Show: Obama’s Job Act belooft dat iedereen Batman kan worden, admiraal Mike Mullen is te gast.

The Colbert Report: grapjes over kranten als dood medium, handige tips om te voorkomen dat terroristen de wc’s in vliegtuigen gebruiken, Diane Sawyer te gast.