Rondje van Pavlov’s Blogback

14-09-2011 21:00

1. Anderson ‘Snooki’ Cooper
Ik kan er natuurlijk naast zitten, maar ergens heb ik het vermoeden dat Anderson Cooper liever deel had uitgemaakt van de Jersey Shore-cast, dan van de CNN-crew. De nieuwspresentator laat te pas en te onpas, maar net even meer wanneer het lampje van de camera brandt, doelbewust zijn biceps heen en weer rollen. Dit vermoeden werd deze week dubbel en dwars bevestigd toen hij met een van de Jerseys, de wandelende make-up-doos Snooki, naar een zonnestudio ging om een kleurtje te halen.

http://www.youtube.com/watch?v=34SYW3xQOpE

2. Ik ben ff schijten
Sociale netwerken zijn er genoeg. Je hebt er eentje voor breezersletjes, soon to be-breezersletjes, ADHD-breezersletjes en hipsterbreezersletjes. Er is er zelfs één voor oud-breezersletjes. Toch lijkt er iets als de ‘mensen met darmproblemen’-niche te bestaan. En het leek een paar wetenschappers dan ook een goed idee om een sociaal netwerk voor schijtbreezers te maken: MyMicrobes. Ok, de site is niet echt voor schijtbreezers; het dient voor onderzoek naar bacteriën in je darmen. En het is nog goed voor je portemonnee ook, want deelnemers krijgen ook nog eens 1500 euro als ze meedoen. Laat dat alsjeblieft een motivatie zijn voor de verhuizing van ongeveer 90 procent van alle Twitter-gebruikers die updates als “ik ben ff schijten, lol” plaatsen, want wij worden er schijtmisselijk van.

3. No honk, only love, xoxo Derek
Ontmoet Derek Klempter. Een man die van zijn passie, zijn beroep heeft gemaakt: borsten betasten. Tot die ene dag dat zijn verloofde in zijn armen sterft. Volg de pijnlijke emotionele en vooral lichamelijke rehabilitatie van deze Duitse mammae-connaisseur in de webserie Hönkers. Hier deel 1 en deel 2.

4. Stapje vooruit
Cinefiele sneakerfreaks opgelet! Sportschoenenreus Nike komt namelijk met een wel heel speciaal stuk schoeisel. Replica’s van de futuristische stappers die Marty McFly in Back to the Future 2 aan had worden namelijk in beperkte oplage geveild. De opbrengst van nu gaat naar de stichting van de held van toen: De Michael J. Fox foundation. En bij zo’n mooi doel hoort natuurlijk een kek filmpje met sterren als Bill Hader, Kevin Durant en natuurlijk Christopher Lloyd als Dr. Emmett Brown. Schoentje alvast windowshoppen kan hier, meebieden hier.

http://youtu.be/3yiSdjwi_bg

5. Mind-blowing indeed!
Wist je dat ze voor het maken van de eerste atoombommen hele steden bouwden voor werkers die niet eens wisten wat ze aan het doen waren? Oké, dat wist je misschien wel. En dat de Britten in een oorlog daarvoor via geheime tunnels de Duitsers probeerden te verrassen? Goed, dat had je ook kunnen weten. Maar wist je ook dat een gekke professor 100 jaar geleden uit puur hobbyisme een heel tunnelnetwerk onder Washington D.C. groef? Hoe de Chrysler Building het hoogste gebouw ter wereld werd? Al deze verhalen staat in het geweldige overzicht 7 Mind-Blowing Structures Built in Secret. En dan hebben we het nog niet eens over #2 in de lijst gehad. Mind-blowing indeed!

6. Wie heeft Mike’s cornflakes opgemaakt?
Alleen zijn. Eenzaam zijn. Ook al woon je samen met een huisgenoot. Het straalt in onderstaand filmpje van hoofdpersoon Mike af; met de depressieve stappen die hij in de grijze gevangenis waarin hij leeft zet en een grimas waar aan beide kanten van zijn mond gewichten lijken te hangen. Hij is niet op zoek naar liefde, niet actief althans, maar wel naar degene die zijn cornflakes heeft opgemaakt. Niet dat het hem daarna nog lukt om te ontbijten, want wat hij ontdekt zorgt voor een brok in zijn keel.

Mike’s from Ted Chung on Vimeo.