Trend: color block je gezicht

14-09-2011 10:00


New York Fashion Week, iets waar de meeste Nederlandse modemeisjes alleen maar van dromen. Twitter aan, Facebook paraat en tientallen tabbladen van je Internet Explorer geopend om zo goed mogelijk het modenieuws te volgen. Alsof je er zelf bij bent. Wegdromen, doen alsof jij degene bent die op Anna Wintour’s front row seat zit en in je hoofd de belangrijkste trends op een rijtje zetten en vertalen naar je eigen garderobe: het is allemaal normaal tijdens deze uiterst belangrijke week.

Een show waar veel fashionista’s naar uitkeken was de Love Spring 2012-show van Richard Chai. De voormalige ontwerper voor Marc by Marc Jacobs toonde wederom een show met vernieuwende kleding. Een androgyne look overheerste en ook de vele gecombineerde prints en vormen en laagjes over laagjes zijn zeker trends to watch. Leuke trends, waar wij ons modehart weer even mee op kunnen halen en lekker mee kunnen combineren en experimenteren.

In your face
Maar een andere trend die niet te missen was in Richard Chai’s show was iets waar ik persoonlijk niet zo zeker van ben. Ik beschouw mezelf toch wel ‘fashion forward’ en ik durf ook veel qua make-up, maar als dit de trend wordt van de lente, toch het favoriete seizoen van velen, mag de lente nog wel even wachten. Blauwe lippen. Paarse lippen. Gecombineerd met oranje ogen. En roze ogen. Een color block explosie.. Op het gezicht! In Yo Face, om het even in street-slang uit te drukken.

Met felgekleurde ogenschaduw was uiteraard al veel geëxperimenteerd deze zomer en dat was een groot succes. Maar om daar nu je lippen bij te betrekken in kleuren die normaal gesproken aangeven dat je ziek bent.. Er zijn (helaas) nog steeds veel vrouwen die niet eens geloven in de klassieke rode lippen. Moeilijk te begrijpen uit beauty-logisch opzicht, want er zijn zo veel verschillende tinten en er is uiteindelijk voor iedereen een kleur die het gezicht perfect complimenteert.

Bont en blauw
Maar blauwe en paarse lippen klinken toch alsof het moeilijk te begrijpen is vanuit verschillende logica: aanzien op straat, als je je geliefde een dikke pakkerd geeft, algemene logica dat blauw en paars meestal de slechte dingen van je lichaam accentueren (blauwe plekken als je je stoot, paarse lippen als je het koud hebt), enzovoorts. Toch is het niet verstandig om door de modelente heen te slapen en gelukkig hebben we nog even om ons mentaal voor te bereiden. En met zijn allen te hopen dat er een variant op deze trend komt die beter vertaalbaar is naar ons gezonde, fashionminded persoonlijke stijl.