Kijkbuiskansen: documentaire donderdag, Seth Meyers, Mississippi Burning

15-09-2011 18:00



College Tour: Seth Meyers, 21:00 uur, Ned 3
Saturday Night Live kent iedereen. Maar kent iedereen ook Seth Meyers? Dat is namelijk de drijvende creatief achter deze Amerikaanse successhow. Als hoofd van een tigkoppig schijversteam is hij verantwoordelijk voor alle echt goede grappen en een van de pijlers onder Saturday Night Live. Nog niet zo heel lang geleden werd hij onsterfelijk beroemd doordat hij enorm LOL deed tijdens het jaarlijkse White House correspondents diner. Zie hiervoor bovenstaande video en barst vervolgens in huilen uit omdat wij in Nederland niet zulke goede grappenmakers hebben.

U.S. Marshals, 20:30 uur, Veronica – Geinig vehikel met Tommy Lee Jones als U.S. Marshall die dit keer niet op zoek gaat naar Harrison Ford maar naar Wesley Snipes. En dat is altijd link, Wesley Snipes willen arresteren.

Mississippi Burning, 00:35 uur, BBC 1 – Dé film over het racisme in de zuidelijke staten van de V.S. zo rond de jaren zestig. Oscar-winnend met Gene Hackman en Willem Dafoe.

Documentaire donderdag: vechten & film

Sylvester Stallone speelde Rocky én Rambo en is die koning van vechten & film. The Life of the Real “Rocky” is een biografie die heel American Dream-achtig over zijn weg naar glorie vertelt.

Kung Fu is ballet voor Aziatische mannen en opperste bron van vermaak voor filmnerds. In de docu Wing Chun Kung Fu leer je alles over deze vorm van kung fu zodat ook jij kan doen alsof je heel stoer bent.

Mocht je niet goed in vechten zijn, gooi het dan op stealth. The Human Spider is een man die op gebouwen klimt zonder veiligheidsnet of parachute.

The Daily Show: er zijn weer grappen over parlementslid Weiner! Iemand zonder nek (een ‘muscled American’) is uit zijn sportschool gezet.  Te gast is Common, de zanger en acteur.

The Colbert Report: grappen over de post. Te gast is Michael Moore, dus dan weet je het wel.

Tips voor documentaire donderdag of verzoekjes voor het thema zijn welkom op [email protected]