Van de catwalk naar je smartphone: De Burberry Tweetwalk

20-09-2011 14:00


God bless social media! De live-streams van modeshows waren nog niet snel genoeg, want je zou maar net pech hebben en op het moment-supreme van jouw favoriete modemerk op je werk zitten, in de trein, of erger: bij je schoonfamilie. De geniale koppies van Burberry hadden daar dit jaar tijdens de London Fashion Week een oplossing voor, en tevens een innovatief debuut: De Burberry Tweetwalk. Met pakweg 50 tweets, inclusief foto’s versloegen zij de Burberry Prorsum Spring/Summer 2012 show. Van de catwalk naar je smartphone: een snellere manier om trends te spotten bestaat niet.

Digitale front row
Fanatiek zaten fashionista’s wereldwijd het ‘refresh’-knopje van hun smartphone, of de iets ouderwetsere dames: hun laptop, te verkrachten. De tweets kwamen supersnel voorbij, met bijbehorende tekst. In de inleidende tweets werd vermeld wie van de Londonse A-list een appearance maakte bij een van de meest smaakvolle shows van het jaar: Rosie Huntington-Whiteley, Sienna Miller, Lily Donaldson.. Waar op de wereld je ook zat, de mentale voorstellingen bij dit nieuws lieten je wanen in een wereld van ongrijpbare mode. Alsof je in de zaal zat en het iemand hoorde fluisteren: “Mario Testino is net binnengekomen!” Maar in dit geval was de fluisteraar je smartphone, die je 10 minuten lang niet uit je vizier liet: “@Burberry: Burberry campaign photographer Mario Testino arrives at the show #LFW #Burberry”.

Alsof het live meekijken bij de S/S 2012 collectie van het Engelse ruitjes-merk nog niet genoeg was, hadden de fashion tweeps met elke foto die ze bekeken een primeur te pakken. De foto’s die in rap tempo als twitpics het world wide web in werden gestuurd waren namelijk foto’s die backstage gemaakt werden, voordat ze de beroemde catwalk van Hyde Park in London op gingen. Het maakte dus niet uit hoe ver je van London verwijderd was, iedereen had de mogelijkheid de nieuwste Burberry collectie eerder te bekijken dan de belangrijkste mode-mensen die front-row zaten. Ha-ha, weten zij ook eens hoe het voelt om de creaties van Christopher Baily níét als eerste te zien.

3 modellen backstage

Een van de modellen krijgt nog een laatste touch-up

Couture vanaf de bank
We kunnen dus stoppen met dromen over een aanwezigheid bij een show van London Fashion Week en waarschijnlijk veel shows die nu zullen volgen. Voortaan kunnen we onze girl- en gayfriends uitnodigen om samen de Tweetwalk-show te bekijken onder het genot van een proseccootje, maar wel comfi op je eigen bank. Want het enige wat een Tweetwalk nog leuker maakt, is als je het kan delen met mensen die er net zo blij worden als jij. Zo voorkomen we dat we in alle enthousiasme een gil slaken bij het zien van de to-die-for trenchcoat met gekleurde ruches rond nek en schouders, en dat we daarmee onze medetreinreizigers ontwaken tijdens hun welverdiende spitsuur-dutje.

Veel kleur en lange rokken

Editors favorite: de middelste jas

Met de must-have tas

Strike a pose