#DIY (4): Aveda's Catwalk Coupe

29-09-2011 10:00

Geen catwalkshow is compleet zonder een uitgebreid team visagisten èn haarstylisten. Om een zo mooi mogelijk totaalplaatje te creëren, wringen kappers en make-up artists zich backstage in allerlei bochten om de modellenhoofdjes er zo spectaculair mogelijk te laten uitzien. Ook zo jaloers op de ingenieuze kapsels waarmee modellen zich tijdens de shows op het plankier maken? Aveda verzorgde tijdens de laatste New York Fashionweek de coiffures van verschillende shows en was zo aardig een aantal van zijn kapselgeheimen te onthullen. In een speciale Do It Yourself: zo krijg je catwalkhaar.



Stap 1 – Droog je haar met een haardroger en een ronde borstel.

Stap 2 – Eenmaal droog, borstel je het haar voorzichtig uit gezicht en hals en maak je een middenscheiding in het haar.  Kam je haar glad met een fijne kam en spray een kleine hoeveelheid (AVEDA Air Control) Hair Spray op het haar. 
Stap 3 – Begin aan de rechterkant van het hoofd aan de bovenkant van je haar en draai het haar naar binnen richting de achterkant van het hoofd. Gebruik een ‘staart kam’ om het haar netjes in de rol te verwerken, zonder losse plukken. Zet de rol vast met ‘U’ pinnen.  Rol het haar niet al te strak. Draai de rol weg naar de nek en zet deze achter op het hoofd vast met een clip. 
Stap 4 – Herhaal stap 3 met de linkerkant van het haar. Begin hier echter iets lager, namelijk 1 tot 2 centimeter boven de bovenkant van het oor en dan schuin naar beneden tot aan de achterkant van het hoofd. Je creëert als het ware een ‘U’ vorm’ wanneer de twee strengen elkaar achter op het hoofd treffen. 
Stap 5 – Borstel het haar voorzichtig omhoog zodat het net lijkt alsof de twee strengen in een naadloze verbinding tot elkaar staan. Dit zorgt voor een vloeiende, strak gedraaide wrap rondom het hoofd.
Stap 6 – Gebruik nog wat Hair Spray om alle pluisjes en statische haartjes te verbergen. En voilà: instant catwalkproof haar.
lala