Rondje van Pavlov’s Blogback

29-09-2011 15:00

Handig voor je hand
De hover hand. Een graag geziene gast op feestjes waar de vrouwen zo mooi zijn dat de mannen ze niet aan durven te raken. Het blijft een beetje sneu natuurlijk. Heb je als geek net al je moed verzameld om met dé babe van het feest op de foto te gaan, lijkt het net alsof Thing van The Addams Family met haar de show steelt. Gelukkig is daar Photoshop. En zijn er veel creatieve oplossingen om je alsnog de man te laten lijken. Kijk maar mee.

Waarom grote smurf grote smurf heet
Groei een baard en zet een rode hoed op, dan ben je binnen no-time de leider van een compleet dorp. Althans, dat lijkt de rare wijze van democratische besluitvorming in Smurfenland. Maar de smurfolutie lijkt in gang gezet. Eindelijk iemand die opstaat tegen het vreemde bosdictatoriaat!

The axis of evil dead
We dachten dat we van hem af waren toen Navy Seals kogels door zijn hoofd jaagden en hem op de bodem van de oceaan dumpten. Maar het kwaad sterft nooit. Osama Zombin Laden is terug om de islamitische angsten van westerlingen aan te wakkeren, ze ‘s nachts wakker te houden en ze op te eten.

ZOMBINLADEN The Axis Of Evil Dead from Clement Deneux on Vimeo.

Volksfeest nummer een
Voor een buitenstaander is het lastig te begrijpen waarom in deze periode van het jaar het hart van menig Leidenaar vervult raakt van een vurig enthousiasme. Want op het eerste gezicht lijkt de viering van Leidens Ontzet, nog anderhalve dag, weinig meer dan een ordinair zuipfestijn. Brallende bouwvakkers en straatjesmakers struinen de immer knipperende kermis af op zoek naar een goede vechtpartij, terwijl Anita, de buurvrouw, in haar nieuwe roze minirok een spoor van jeukende vernieling achterlaat. Om de bestaande vooroordelen over de armzalige, drankzuchtige en onnozele bewoners van de Sleutelstad kracht bij te zetten, maakte Barry Badpak, wereldberoemd in Nederland vanwege zijn ode aan de kamelenteen en zelf ook Leidenaar, speciaal voor het bevrijdingsfeest een lekker liedje:

Als wij een wens mochten doen…
…dan zou het kunnen filmen van onze dromen hoog op het lijstje staan. Maar guess what? We gaan het misschien nog meemaken dat we hier geen wens voor nodig hebben! Wetenschappers van UC Berkeley hebben een systeem ontwikkeld waarmee videoclips gemaakt kunnen worden van onze visuele hersenactiviteit. Zoals gewoonlijk is het allemaal niet zo simpel en gaat het nog wel even duren, maar lees het artikel en je zult nog verbaasd zijn over wat ze al kunnen. Fingers crossed dus, en bij het krijgen van een wens voor de zekerheid maar voor onzichtbaarheid of vliegen kiezen!