Het sprookje van Viktor & Rolf

30-09-2011 10:00


Modeminnend NL opgelet: Viktor & Rolf hebben een boek geschreven. En niet zomaar een boek: Neerlands trots op fashiongebied komt met een eigen verzamling sprookjes. Twaalf even modische als magische verhalen, geillustreerd door de heren zelf: what’s not to like?


In de afgelopen jaren veranderde bijna alles wat Viktor & Rolf aanraakten in goud. Verschillende succesvolle couturecollecties? Check. Een eigen parfum? Check (inmiddels zijn er zelfs meerdere geuren, waaronder eentje voor mannen). Een schoenen- en tassenlijn? Check. Overname door een groot internationaal (moeder)bedrijf? Check.
Een eigen sprookjesboek is daarom wel zo toepasselijk. De twaalf nieuwerwetse vertellingen, die vergezeld gaan door prachtige illustraties verwijzen bovendien naar de verschillende collecties die V&R de laatste jaren op de catwalk hebben gebracht. Zo verhaalt sprookje Two Moons over een compleet donkere wereld en doet daarmee denken aan de Black Hole-collectie waarmee ze in 2001 furore maakten. En gaat Golden Dress over een verwende prinses en lijkt daarmee te referen aan de Russian Doll Collection (2010). Viktor & Rolf stuurden destijds slechts 1 model de catwalk op, gekleed in de gehele collectie. Door de lagen een voor een af te pellen, werden de verschillende outfits zichtbaar.
Naast het feit dat Fairy Tales een mooi inkijkje geeft in de geest en carrière van de twee couturiers, is het gewoon een heel erg mooi boek. Verkrijgbaar vanaf oktober, dus mis het niet!