Fashion Blogs suck

05-10-2011 10:00


Modeblogs, daar bestaan er nog eens een fuck-load van. Om je te helpen in het bos vol mensen die denken relevant te zijn: hier is een lijstje internationale blogs die je zeker moet overwegen te volgen.
Good luck, stranger…


The Sartorialist
De beste mode-op-straat fotograaf die de laatste 10 jaar ons bracht. Scott Schuman weet ontzettend veel van mode en mens-wear, fotografeert in de belangrijkste steden dagelijks interessant geklede mensen en is aanwezig op sommige fashionshows. Dit is een verplichte blog, geen vragen stellen PERIOD.

Hanneli Mustaparta

Alle foto’s op deze blog zijn door haar gemaakt, dat zegt genoeg. Hanneli fotografeert vooral vrouwen en bekende namen in de mode met kleine kanttekeningen. Als ze iets bewonderd wat minder bekend is kun je er van uit gaan dat ze gelijk heeft! (Wat een outfit en foto van Rick Owens trouwens)

Unabashedlyprep

F.E. Castleberry houdt van preppy mens-wear en womans-wear en deelt dat graag met zelfgemaakte foto’s. Blog vol inspiratie, jammer is dat hij ook wel eens independent popmuziek wil delen. GEWOON NEGEREN JÔH!

Fashion Flux

Een persoonlijke favoriet! Anna Maria aka ‘flux’ houdt van zwarte avant-garde mode zoals ondergetekende. Samen met haar vriendje bezoekt ze shows en dragen ze vooral mooie kleren uit beidde hun fantastische garderobe.

Hedi Slimane

Hedi’s blog is wel een maandelijks bezoekje waard. Hij plaatst voornamelijk werk uit zijn beklende zwart wit fotografie maar onder kopjes zoals Fashiondiary vind je ook foto’s van zijn modellen- en designwerk.

Shelley

Iedereen kent Shelley wel van lookbook (back when it was good) of plaatjes op Tumblr van mensen die niet weten wie ze is. Shelley is een lekker wijf, half Zweeds, houdt van feestjes en kleed zich vaak erg twee. Oh en nee, geen anorexiediscussie! Shelley is altijd al dun geweest, fantastische genen.

Fafilicious

Fafi kan heel goed tekenen en collaboreerde voorheen al met Chanel, Adidas en Collete. Ook regiseert ze sinds kort videoclips en maakt ze foto’s van haar outfits zo nu en dan. Dit meisje zit midden in de Parijse coolkids scene en tourt samen met artiesten van het Ed Banger label (Justice, Sebastian, Uffie e.d) de wereld rond. Haar man DJ Mehdi is onlangs wel overleden, dus verwacht nog maar even geen blogposts van deze creatieve dame.

Tot volgende week. Dan gaan mijn collega’s ongetwijfeld verder met deze oneindige lijst aan interessante blogs.


Klaar met blogjes aanklikken en bookmarken? Auteur Cesar Majorana blogt ook!
(als het even mee zit dan)