Mode Icoon (15): Felipe Oliveira Baptista

05-10-2011 14:00


Ritsen zijn dé nieuwe trend voor de zomer van volgend jaar. Tenminste, als we de Portugese ontwerper Felipe Oliveira Baptista mogen geloven. Afgelopen woensdag showde hij zijn ready-to-wear ritsenfestijn tijdens de Parijse Fashion Week.


Felipe Oliveira Baptista (36) is geboren in Portugal, maar verhuisde na zijn middelbare schooltijd naar Londen om design en fashion design te studeren aan Kingston University. Hierna werkte hij onder andere voor Max Mara en in 2003 richtte hij zijn eigen label op. Sinds vorig jaar is hij creatief manager voor de Franse sportkledinggigant Lacoste.

De Zuid-Europese ontwerper staat bekend om zijn praktische, maar vrouwelijke en sexy stijl. Zijn precieze en semi-architectonische manier van werken heeft hem het lidmaatschap van  de Chambre Syndicale de la Haute Couture opgeleverd. Hij mag zijn werk dus officieel haute couture noemen. Toch is zijn werk allesbehalve stijf of conventioneel.

Wat hem onderscheid van andere couturiers is zijn visie op deze haute couture. “I’m not working in the tradition of couture as something linked to luxury, status symbols or wealth. What really interests me is the construction and the allure of an outfit.” Felipe Oliveira Baptista is fris, modern en zonder twijfel een naam die we moeten onthouden.