Volledig nieuwe Chevrolet Colorado onthuld in Thailand

07-10-2011 14:00

De volledig nieuwe Chevrolet Colorado heeft zijn werelddebuut gemaakt in Thailand. De Colorado-modelreeks is het product van een vijfjarig ontwikkelingsprogramma van 2 miljard dollar, uitgevoerd in vijf continenten, voor klanten in ruim zestig markten over de gehele wereld. In Nederland zullen de pick-ups niet in grote hoeveelheden over de toonbank vliegen, maar dat wil niet zeggen dat hier geen liefhebbers van Amerikaanse werkpaarden zijn.

[Persbericht] De nieuwe generatie Colorado biedt meer technologie en heeft meer voorzieningen dan ooit tevoren. Het interieur, het exterieur en belangrijke mechanische voorzieningen zijn volledig nieuw en vertegenwoordigen het meest oorspronkelijke midsize pick-up programma in de honderdjarige geschiedenis van Chevrolet. Chevrolet biedt de kopers diverse combinaties van Colorado-modellen, aandrijflijnen, koetswerken en rijhoogtes wanneer dit model deze maand in de showrooms verschijnt in Thailand. Er is keuze uit twee nieuwe Duramax turbodieselmotoren, die in drie specificatieniveaus zorgen voor zowel uitstekende prestaties als een gunstig brandstofverbruik. De achterwielaangedreven midsize pick-up is gebaseerd op GM’s wereldwijd gebruikte body-on-frame architectuur en de nieuwe Colorado levert uitstekende prestaties, heeft een aantrekkelijke vormgeving, is veelzijdig en biedt veel verfijning.

 

Flexibiliteit en prestaties
De ontwikkeling van de volledig nieuwe Colorado werd aangevoerd door GM-ingenieurs in Brazilië. De Colorado levert rij- en handlingeigenschappen die voor een midsize pick-up onverwacht goed zijn dankzij de afstelling van het chassis en de wielophanging. Daardoor kan de Colorado zowel worden gebruikt voor het trekken van een aanhangwagen als voor dagelijks woon/werk-verkeer.

De Colorado beschikt over een motorenfamilie van nieuwe, wereldwijd toegepaste viercilinder turbodieselmotoren die toonaangevend zijn op het gebied van prestaties en brandstofconsumptie. De twee Duramax-diesels, geproduceerd in GM’s pas gebouwde motorenfabriek in Thailand (kosten US$ 200 miljoen) hebben een inhoud van 2,5 en 2,8 liter. De 2.8-liter turbodiesel heeft een variabele geometrische turbocharger voor optimale vermogensafgifte en efficiency over een brede koppelkromme. Een balansas zorgt voor een soepele werking van de motor. De 2.8-liter motor levert 180 pk (132 kW) en heeft een koppel van 470 Nm. Hij is gekoppeld aan een automatische zesversnellingsbak, terwijl de 440 Nm-versie standaard wordt geleverd met een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De 2.5-liter motor levert 150 pk (110 kW) en heeft een koppel van 350 Nm.

Opvallend uiterlijk
De stoere aanwezigheid van de Colorado op de weg werd gecreëerd door het GM Advanced Design Center in Sao Paulo, Brazilië, en de vormgeving heeft belangrijke stijlkenmerken meegekregen van de drie opvallende Colorado conceptauto’s, die het stralende middelpunt vormden op internationale autoshows in Thailand, Argentinië, Australië en Duitsland. Belangrijke stijlkenmerken zijn de ‘power dome’ en de verhoogde motorkap die zorgen voor het stoere uiterlijk van de Colorado. Hoog gemonteerde dubbele projectorkoplampen zijn geplaatst onder de power dome en versterken de krachtige voorkant.

Ook prominent is de eigentijdse dubbele grille – een onmiskenbaar Chevrolet-stijlkenmerk – die is voorzien van driedimensionaal gaaswerk. Chromen afwerking in de omlijsting van de grille en van de deurgrepen, de hendel van de achterklep, de spiegelkappen en de kop- en mistlampen op de luxere modellen zorgen voor een ‘premium’ verschijning. De topuitvoering van de Chevrolet pick-up heeft LED-achterlichten. Het hoogwaardige uiterlijk wordt versterkt door uitstekend afgewerkt plaat- en lakwerk.

Interieurcomfort op hoog niveau
Met een vloeiend lopend instrumentenpaneel, een geïntegreerde middenconsole en het kenmerkende Chevrolet dual cockpit design lijkt het interieur van de volledig nieuwe Colorado op dat van een personenauto, met daarbij ook de robuustheid zoals je die van een pick-up mag verwachten. Het comfort in het interieur voor de bestuurder en de passagiers is op een hoog niveau door de grote schouderruimte, de hoofdruimte en de zithoogte.

In het interieur zijn chromen accenten aangebracht bij de versnellingspook, het stuurwiel, de HVAC bedieningsknoppen; de deurhendels en rondom de radio. Het instrumentenpaneel en de  HVAC bediening hebben ‘Ice Blue’ LED-backlightverlichting. De Colorado heeft veel opbergmogelijkheden. De regular cab heeft er 16, de extended cab 19 en de crew cab 30. De stoelbekleding is standaard van duurzaam stof, terwijl de duurdere modellen kunnen worden geleverd met lederen bekleding. De zijkanten hebben een verhoging en een dubbellaags schuimconstructie. Een voorbank met vinyl afwerking is beschikbaar voor het basismodel. Comfortvoorzieningen zoals een extra 12V-aansluiting en een USB-aansluiting zijn standaard voor alle modellen. [/persbericht]