Nieuwe dieselmotor voor de Chevrolet Aveo

12-10-2011 15:00

De nieuwe Chevrolet Aveo, die dit jaar is geïntroduceerd, heeft niet alleen een geheel nieuw ontworpen exterieur en een nieuw ontwikkeld chassis, maar ook een nieuwe motor: een 1.3 liter turbodiesel met Stop & Start-functionaliteit. Deze motor vormt een aanvulling op de 1,2 en 1,4 benzinemotoren die al leverbaar zijn. De Aveo sedan met de 1,3 liter turbodieselmotor met 75 pk is de zuinigste notchback in Europa – alleen komt die niet naar Nederland. Wij krijgen alleen de (nog steeds hele zuinige) 95 pk versie.

“De 1.3-liter turbodieselmotor in de Aveo is de eerste dieselmotor ooit die in Europa in een compacte Chevrolet wordt gemonteerd. Hij vertegenwoordigt een belangrijke aanvulling op ons aanbod en zal net dat beetje extra bieden op het gebied van brandstofverbruik en uitstoot waar veel bestuurders van een stijlvolle compacte auto naar op zoek zijn. Daanaast biedt de Aveo 1.3 ook aantrekkelijke fiscale voordelen, omdat hij vanwege zijn lage CO2-uitstoot is vrijgesteld van BPM en Motorrijtuigenbelasting,” aldus Ronald Dubbelman, Algemeen Directeur van Chevrolet Nederland.

Alle drie de varianten van de 1.3-liter turbodieselmotor voldoen aan de Euro5-emissienormen en hebben zowel een dichtbij het uitlaatspruitstuk geplaatste oxidatiekatalysator als een deeltjesfilter. In Nederland wordt alleen de 95 pk ECO versie geleverd, die 95 g CO2 per kilometer uitstoot en slechts 4,1 liter diesel per 100 km nodig heeft om vooruit te komen. Met 210 Nm koppel en zes versnellingen komt de Avo tot 174 km/h. De Eco-uitvoering accelereert van 0-100 km/h in 11,7 seconden. De Aveo 1.3 D kan met onmiddellijke ingang worden besteld en is leverbaar vanaf 14.995 euro.