Leven

21 jarige studente dood na 16 shotjes

13-10-2011 14:36

Speld uw blauwe knoop maar op uw corpstenue: er is weer eens een studente overleden aan excessief drinken. In Amerika weliswaar, maar dat mag vast de pret van de alcoholmoralisten vast niet drukken. Immers, te veel drinken daar ga je van dood en studenten drinken te veel dus alle studenten gaan dood.

In Amerika mag je pas drinken als je 21 bent. Dan ben je namelijk verstandig genoeg om zelf te beslissen dat je met je zwakke hart tóch gaat proberen om 21 shotjes een maagdelijke lever in te rossen. Dat dit dodelijk kan zijn, was kennelijk bijzaak.

Het is er een voor de Darwin-awards. Oerstom. Maar het is niet meer dan wat het is: een domme griet die haar stupiditeit of, in het gunstigste geval, haar vatbaarheid voor peer pressure met de dood moest bekopen. Menselijk en zuur, maar geen reden tot paniek.

Net zoals de dodelijke val van een zatte toerist nooit had mogen leiden tot een paddoverbod, geldt ook hier: de drank was de druppel, niet de emmer. Of zoiets. Een slok op een borrel. Nu ja, je snapt wel.

Proost.

Erik Jacobs krijgt stervende migraines van alcohol maar meent af en toe toch stevig te moeten zuipen. De gevolgen daarvan zijn zijn eigen stomme schuld.