Camaro ZL1: Nordschleife van de Nürburgring in 7.41.27

14-10-2011 16:00

Chevrolet zal de meest krachtige convertible ooit van het merk, de Camaro ZL1 2012, volgende maand debuteren tijdens de Los Angeles Auto Show. Wanneer dit model eind 2012 in Amerika op de markt komt, zal hij hogere prestaties leveren en meer hoogwaardige technologieën bieden dan menig exotische sportwagen of super-de-luxe convertible.

“De Camaro ZL1 convertible zal de krachtigste convertible zijn die voor deze prijs te koop zal zijn,” zegt Al Oppenheiser, de chief engineer van Camaro. “Dit is een auto die absoluut een ‘big smile’ op je gezicht zal toveren, iedere keer dat je de kap naar beneden doet en het gaspedaal intrapt.”

Net zoals de coupe wordt de Camaro ZL1 convertible voortgestuwd door een supercharged 6.2L ‘LSA’ motor met 580 pk (432 kW) en een koppel van 754 Nm. Dat is ruim voldoende om alle 2+2 convertibles en veel sportwagens achter zich te laten. De kracht van de Camaro ZL1 convertible wordt aangevuld door een geavanceerde aandrijflijn en state-of-the-art chassis technologieen, die ontwikkeld zijn voor uitzonderlijke topprestaties op zowel de openbare weg als het circuit. In feite is het dezelfde configuratie zoals van de Camaro ZL1 coupe die onlangs een rondje draaide op de Nordschleife van de Nürburgring in de supersnelle tijd van 7.41.27.