Kijkbuiskansen: documentaire donderdag, wijvengezeik, DJ Tiësto

20-10-2011 18:00

Sex and the city, 20:30 uur, Net 5 – Ohjee, mijn hak is gebroken! Nu is het leven zinloos! Hee jij daar, met die paardenkop, heb jij nieuwe schoenen bij je? Liefst een duur merk om de leegte en zinloosheid van mijn leven te onderstrepen. Nee, ik heb gisteren een barjongen geneukt, en dat terwijl ik al 56 ben. Geil he? Oh, ik wil graag een kind maar ik ben lelijk en een suffe muts dus niemand wil me neuken. Nou, ik ben dus een andere suffe muts en hou van mijn huis inrichten en de hele dag ouwehoeren over helemaal niks godverdomme! Mijn hele leven gaat zo: over niks, niks, niks en kleding. Ja, en dat is allemaal de schuld van mannen!

Ransom, 22:20 uur, Veronica – Mel Gibson (1m56) compenseert in deze film zoals gebruikelijk zijn complex door overdreven macho te doen. Mag ook best want naarlingen hebben zijn zoon gekidnapt. Dan maak je Mel Gibson dus boos. Dat wil je niet, een boze Mel Gibson.

Profiel: DJ Tiësto, 21:00 uur, Ned 3 – Iedereen kent DJ Tiësto. Maar wist u dat hij ook wel eens naar de wc moet? En dat zijn volledige naam dus niet DJ Tiësto is? Nee? Dan moet u vanavond zeker naar deze aflevering van Profiel kijken.

Online: documentaire donderdag

Het thema van deze documentaire donderdag is (half)goden.

In het oude Griekenland was het duidelijk: je had goden die op mensen leken, halfgoden die zowel op goden als op mensen leken en gewoon mensen. Clash of the Gods is een documentairereeks die de goden en hun relatie tot de historische werkelijkheid belicht.

De Griekse halfgoden konden allemaal zaken die gewone stervelingen niet konden. Een hedendaagse variant daarvan is de Noorse Timo Kaukonen, de saunawereldkampioen. Sweat vertelt zijn verhaal.

Onvermijdelijk brengt dat ook freaks met zich mee. Wij zien nu de medische oorzaak, maar vroeger was deze vrouw zeker onderwerp van mythe geworden. Growing Up Without A Face: Juliana heeft geen gezicht.

Vers: South Park S15E10. Suburgatory S01E04. Modern Family S03E06. Harry’s Law S02E05. The Middle S03E06.

The Daily Show: Bespreking van het achtste (en laatste) Republikeinse debat. Zwarte Amerikanen zullen de black card van Herman Cain afpakken als hij de kandidaat wordt. Al Sharpton is te gast en praat ook over Cain.

The Colbert Report: Ook hier aandacht voor het debat en voor Cain. Stephen rant tegen werkeloosheid, want werkeloosheid is de schuld van de werkelozen en van Obama. Iedereen weet trouwens dat vervuiling de grootste banencreator is. Carol Brown van de Environmental Protection Agency komt dat tegenspreken.