Rondje van Pavlov’s Blogback

26-10-2011 21:16

Kijk uit aluhoedjes!
Elke dag weer reageren de aluhoedjes als in een pavlov-reactie op het nieuws: “het is een samenzwering! En Bilderberg dan? Mijn wc maakt chemtrails! Je weet niks, je moet eens Loose Change en Zeitgeist kijken!!111!!!” Gelukkig gebeurt dat vaak gewoon netjes online, maar soms sneaken ze zomaar ergens binnen in het echte leven. Zoals muzikant Duff McKagan van Velvet Revolver laatst meemaakte in Seattle. LOL!

Mussolini ging Gaddafi voor
We freakten vorige week allemaal door de behandeling en mogelijke executie van Moammar Gaddafi. Wat een stelletje wilden daar in Libië. Maar het deed Robert Mackey van The New York Times sterk denken aan de manier waarop Benito Mussolini en de Roemeense dictator Nicolae Ceaușescu aan hun einde kwamen. En met die landen is het toch ook, min of meer, goed afgelopen? Waarom niet het nieuwe Libië?

Siri-eus?
Conan O’Brien, de rossige held met Elvis-kuif, heeft weer iets leuks bedacht. Lekker inspelend op het succes van de iPhone 4s, behandelt hij de reclame voor het stemherkenningssysteem Siri. En dat is, uiteraard, lekker puberaal. Zeg Siri, weet jij de locatie van het eiland waar Steve Jobs met Tupac zit te chillen?

The chosen bun
De jongen uit het volgende filmpje dagdroomde bij het klaarmaken van een broodje mortadella dat dat broodje hem bij monde van zijn overleden vader vertelde dat hij de uitverkorene was. Dat hij via de koelkast een parallelle wereld moest betreden die hij met een zwaard van het gevaar moest verlossen. Keihard nieuws.

Ondertussen, in Oakland…
Een gezellig filmpje van de Occupy beweging aldaar. Om het moreel hoog te houden, organiseerde de lokale politiemacht een vuurwerkshow. Er gaan geruchten dat dergelijke plannen ook voor het tweede tentenkamp in Amsterdam worden gesmeed. Demonstranten, Turken en Koerden wachten op het Museumplein in spanning af.

Super Mario’s fetish
Weleens afgevraagd waarom Super Mario na upgrades zich vaak uitdost als een dier? Sure, het begon heel onschuldig met een staart en wat puntige oren, maar al snel escaleerde het tot het dragen van kikkerpakken, bijenpakken en ga zo maar door. Ook zijn broer deelt die (ongezonde?) voorliefde voor behaarde kostuums. Zouden de broers furries zijn?