Kijkbuiskansen: onderzeeërs, Overspel en documentaire donderdag

03-11-2011 18:00

How to command a nuclear submarine, Discovery, 22:00 uur – Alleen al om de titel een absolute must-see. Echte mannen-tv over het harde leven aan boord van de Britse nucleaire onderzeeër ‘Perisher’. Geweldige naam voor een duikboot, nietwaar? Enfin, een mooi inkijkje in ‘s werelds zwaarste officiersopleiding: jonge kerels van stavast die hopen commandant op een kernonderzeeër te worden.

Docu: The boy Mir, Nederland 2, 22:55 uur –  Mir is een blij en ontwapenend jongetje van acht jaar. Hij leeft in Afghanistan. Mir heeft grote dromen – hij wil later leraar worden, of misschien zelfs wel president van het land. Documentairemaker Phil Grabsky is zo geraakt door het jongetje dat hij besluit hem te volgen tot zijn achttiende. U moet er van houden, geeft desondanks ene mooi beeld van hoe het is om op te groeien in Afghanistan.     

Dit wordt verder een een tv-avond van niets, zoveel is duidelijk. Behalve dan de serie Overspel zoals eerder in deze rubriek besproken. Een immer fenomenale Kees Prins als familie patriarch met criminele inslag versus een hoofdofficier van Justitie die op zijn schedel uit is. Nederland 1, 20:30. Kijken dus.

Online: documentaire donderdag

Het thema van deze documentaire donderdag is de zwarte kant van eten.

Dankzij Teun van de Keuken <3 weten we allang dat chocola eten moreel onverantwoord is. The Dark Side of Chocolate laat zien hoe chocolade verworven is met kinder- en slavenarbeid.

DeJaap is begaan met het lot van anorexiapatiënten. Jezelf langzaam suïcideren is namelijk bad nnnkay? Living With Size Zero gaat over zulke vrouwen met een dermate gebroken zelfbeeld en het leugenachtige leven dat ze lijden leiden.

Vergeet niet dat het altijd de schuld van de ouders. Fast Food Baby portretteert ouders die hun kinderen mishandelen met fast food.

Vers: American Horror Story S01E05. South Park S15E12. Suburgatory S01E06. Modern Family S03E08. The Middle S03E08.

The Daily Show: Jon gaat de strijd aan met Donald Trump die hem een racist noemde en vraagt zich daarom af of conservatieve zwarten beter zijn dan progressieve zwarten.  Te gast is journalist Tom Brokaw.

The Colbert Report: Steve is voor Herman Cain want die zoekt gewoon op in wikipedia wie de president is van Uzbeki-beki-beki-stan-stan. The Word gaat over het inkomensgat in Amerika dat maar groeit en groeit. Het antwoord: de armen moeten de huisdieren worden van de rijken. Muffingate. Auteur Michael Pollan is te gast en hij praat ook over eten.

Tips voor documentaire donderdag of verzoekjes voor het thema zijn welkom op [email protected]