Kijkbuiskansen: The Glam Fairy

04-11-2011 18:00

De waan van de dag, Nederland 2, 20:50 uur – Clairy is terug! Eindelijk is er een soort van opvolger van het VARA-programma De leugen regeert. In De waan van de dag bespreekt mevrouw Polak zaken die op dit moment de mediagemoederen bezig houden. Vanavond gaat het – uiteraard roept iemand hier in de straat – over Mauro. Hoofdredacteuren Philippe Remarque (Volkskrant),  Christiaan Ruesink (AD) en adjunct-hoofdredacteur Giselle van Cann (NOS Nieuws) laten hun licht schijnen over de media-aandacht voor de Angolese asielzoeker. Plus: Jan Eikelboom (Nieuwsuur) over de waan en de werkelijkheid van de Arabische lente.

Film: Oceans 13, SBS6, 20.30 uur –  Deel drie van het befaamde filmspektakel waarin een stelletje renegades onder leiding van George Clooney zich bezighoudt met het overvallen van casino’s. Deze keer is Willie Bank het doelwit, gespeeld door Al Pacino. Inderdaad, Al Pacino. Zoals gewoonlijk weer veel humor en met een sterrencast. Andy Garcia komt terug als Terry Benedict en sluit zich bij de wildebrassen aan om Bank een hak te zetten. Ook al sluit hij niet Danny Ocean cum suis te vermoorden mocht daar aanleiding toe zijn. Eén van de véle hoogtepunten: een geëmotioneerde George Clooney. Brad Pitt: “Is that… Are you watching Oprah?

Dan nog een korte observatie. National Geographic heeft doorgaans aardige programma’s: jagen op nazi’s, grote machines en wat dies meer zij. Maar vanavond vanaf 20.00 uur uitsluitend afleveringen van The dog Whisperer. Moet dat nou zo, op de vrijdagavond?

Online: ordinaire aapjes kijken

Het succes van Jersey Shore is natuurlijk op 100 miljoen miljard manieren uit te buiten. Mensen uit New Jersey zijn voor de VS wat chavs zijn voor Groot-Brittannië en wat Tokkies zijn voor ons. De kijker kijkt immers graag ordinaire aapjes. Jerseylicious, een reality-soap rondom een kapsalon in Jersey, speelde hierop in en nu heeft een hoofdrolspeler uit die serie een eigen show. The Glam Fairy is een makeoverprogramma waarin Alexa Prisco (type neptieten, nephaar en nepgezicht) mensen een makeover geeft waardoor ze er net zo ordinair uitzien als zij. Voorspellinkje: volgend jaar in Nederlandse versie bij RTL5 met Britt en Barbie. S01E02.

Bones en Burn Notice zijn weer begonnen, maar we gaan ervan uit dat niemand daar vrijwillig naar kijkt.

Vers: Beavis & Butthead S08E02. The Office S08E06. Parks & Recreation S04E06. Prime Suspect US S01E06. It’s Always Sunny in Philadelphia S07E08. The Vampire Diaries S03E08. The Big Bang Theory S05E08.

The Daily Show: Een hotdog is een ticket in de kankerloterij én ze zijn verslavend, iets meer verslavend dan The Wire en iets minder dan crack. Vandalisme maakt de Occupy-beweging onsympathiek. Brad Paisley heeft een ode aan de gitaar geschreven en is daarom te gast.

The Colbert Report: Je zal het maar hebben: Niet alleen klopgeesten in je huis, maar promiscue klopgeesten. Stephen maakt zich zorgen over Europa want in de nieuwe economie zijn we allemaal met elkaar verbonden als in een financiële human centipede. Er is een filmpje met stereotypen over Europa die alleen grappig zijn voor Amerikanen (okselhaar bij vrouwen en gekke wc’s enzo). Nathan Wolfe doet onderzoek naar virussen en is daarom te gast