Business

DNB kijkt ook koffiedik: malaise in aantocht

08-11-2011 22:04

Als we dan toch aan het voorspellen zijn (zie voorgaande bericht) dan nemen we het zwartkijken van De Nederlandsche Bank (DNB) van vandaag ook maar even mee. Men verwacht namelijk dat de Nederlandse economische groei stagneert, in het derde kwartaal gaan we nog 0,2 procent omhoog, in het laatste waarschijnlijk een tiende procent naar beneden. U weet: zwartkijken kunnen ze als de beste, bij de banken. Niks van aantrekken en gewoon doorzetten maar.

Wat de bank zelf al zegt: een foutmarge is normaal al 0,3 procentpunt en in de huidige omstandigheden is het allemaal nóg onzekerder. Let wel: procentpunt. Dat zou bij de huidige voorspelling zomaar 100 procent kunnen schelen en misschien dus nog wel meer. We stellen voor maar niet te veel waarde aan deze voorspelling hechten. De sombere toon is een gevolg van “aandelenbeurzen” en “consumentenvertrouwen”. U leest het allemaal hier.

Het wachten is nu op de duit van het CBS in het zakje zwartgallige toekomstperspectieven. Dat komt op 15 november uw kant op.

CC foto: Axel Mauruszat