Fotoverslag: PRBB-event

08-11-2011 10:00


Een uitnodiging arriveerde in mijn inbox. Of ik langs wilde komen bij een exclusief event van PRBB. Wie ben ik om nee te zeggen? Zo gezegd zo gedaan; ik deed mijn hakken aan en ik vertrok afgelopen donderdag naar Amsterdam om eens wat mode te bekijken.



PRBB beschikt over diverse kledinglijnen zoals Mink Pink, Motel Rocks en Jan Boelo. Vooral van de laatste ben ik idolaat geworden naarmate de middag verstreek. Het was een hartelijk onthaal, zo eentje waarbij je meteen een huiselijke sfeer ervaart. Wellicht mede dankzij de marmeren groene vloeren die ook in het huis van mijn opa en oma liggen. Een mooi gebouw was het zeker, en een mooi interieur ook dankzij  Roosmarijn Vergouw, die zowel het interieurontwerp als het kunstwerk in de ramen bedacht. Die ramen waren versierd met röntgenafbeeldingen die oplichten wanneer het buiten donker is. Helaas zijn de meningen van de buurtbewoners verschillend wat betreft dit opmerkelijke stukje kunst.

Bij binnenkomst werd je overweldigd door de kleding die er hing. Rijen met ronde hangende kledingrekken die bevestigd waren aan autobanden. Aan het eind van deze overkoepelende kledingtunnel was het lounge gedeelte met een bar, inclusief DJ, verschillende homemade taarten en enkele stoelen. Oh wat zou ik hier graag terug willen komen om nog even na te hangen. De stoelen van Moooi waren uiterst voortreffelijk om op te zitten. I kid u not.


Nu waren er verschillende merken. Verschillende stijlen. Verschillende mensen met verschillende interesses. Lieflijke kleding en casual kleding. Rocker kleding en broeken met boomachtige/zoutvlakte lay-out. Touwen met Akha schoenen en touwen met leren armbanden en riemen van NOOSA. Was alles naar mijn persoonlijke voorkeur? Nee. Zo heb ik bijvoorbeeld de hele avond lopen geilen op de struisvogeljas van Jan Boelo en begon een t-shirtliefde voor Femmes de Papa zich te ontwikkelen. Ook het merk wat ik al kende, Motel Rocks, stelde mij niet teleur. Maar was de rest dan allemaal stom of lelijk? Nee. Alleen ben ik niet fan van lieflijke en lichtgekleurde kleding. Ook al zaten er mooie stoffen tussen en aparte ontwerpen met geraffineerd handwerk.


De middag kwam tot zijn eind en ik werd vrienden met een opgezette krokodil. Ik at taart en ik dronk jus d’orange. Ik sprak met Jan Boelo over The Sex Pistols en converseerde met de oprichtster van Stylescout over april,may. Ik heb me vermaakt.


En Jan Boelo. Ik lig aan je voeten.