Kijkbuiskansen: Bush, Grunberg en het Amerikaanse seksschandaal

08-11-2011 18:00

W., RTL7, 20:30 uur – Misschien wel de meest besproken president van de VS. Tevens de man die de grootste terreuraanslag ooit op zijn land zag geschieden: George ‘dobbeljoe’ Bush. Hoe maak je een film over een president waarover de meningen zeer verdeeld zijn en die vanaf dag één al het imago had de domste man in leven te zijn? Oliver Stone durfte het aan met zijn W. Josh Brolin zet een toch redelijk geloofwaardige Bush neer in een film die uiteindelijk meer belooft dan waarmaakt.

Het uur van de wolf: Arnon Grunberg: heb je nog steeds vrienden?, Ned2, 22:55 uur – Arnon Grunberg: het wonderkind van de Nederlandse literatuur dat in New York woont, prijs na prijs in de wacht sleept en zich uitgesproken mengt in het publieke debat. Daarnaast is het ook een gek mannetje dat nogal snel op zijn teentjes is getrapt en contacten makkelijker verbreekt dan aangaat. Zijn veertigste verjaardag vierde hij groots in Argentinië. Filmmaker Kleijwegt was erbij en schoot een portret van dit fenomeen op basis van de getuigenissen van enkele vrienden en bekenden.

Vers: De nieuwe show The Case (S01E01) over een man die er van beschuldigt wordt zijn partner vermoord te hebben. Gossip Girl, S05E06. House S08E05. NCIS S09E08.

The Daily Show: Uitgebreid aandacht voor het stimulus package van de Republikeinse kandidaat Cain. En Clint Eastwood komt langs!

The Colbert Report: Nog meer kandidaten, met het reclame filmpje voor Rick Perry, dat niet door Perry’s team gemaakt is. En ook de Democratische kandidaten vinden hun eigen manieren om op nog andere manier hun punt in filmpjes over te brengen.