Eindelijk, veiligheidstraining voor studenten

09-11-2011 12:56

Veiligheid, best belangrijk. Of zoiets.  Zo heeft de lokale studentenhuisvesting in Leiden gedacht toen ze een veiligheidstraining voor studenten ontwikkelden. Want studenten, toch de toekomstige crème de la crème van de maatschappij, kunnen dat blijkbaar niet zelf bedenken.

Een brandtraining kan natuurlijk best nuttig zijn. Wel zo fijn als je weet hoe het brandblusapparaat werkt. Maar iedereen kan toch zelf bedenken dat het niet zo heel handig is om fikkie te gaan stoken in eigen huis of om 1333 apparaten op één stekkerblok in te pluggen? Hetzelfde geldt voor voor inbraakpreventie. Dat je dan leert dan je de deur op slot moet doen en de ramen dicht. En zeuren bij de huisbaas voor een extra slot op het raam.

De grap is natuurlijk dat studenten gewoon vaak dronken zijn En dan logische dingen vergeten, zoals de deur dicht doen, het gas uitdraaien of een peuk niet weggooien in de oud-papierbak. Zolang dat niet verandert kun je trainen wat je wilt, maar zal een veiligheidstraining door SLS niet al te veel uitmaken.