Kijkbuiskansen: Al Pacino, De waan van de dag en veel Rick Perry

11-11-2011 18:00

Sea of love, RTL 8, 20.30 uur – Vrijdagavond is filmavond en daarom kijken we deze Pacino-klassieker. Frank Keller (Al Pacino) is een politiedetective. Hij is aan het einde van zijn carrière en verloor zijn vrouw aan één van zijn collega’s. Op een dag krijgt hij de opdracht om een seriemoordenaar te vinden. Bij de slachtoffers zijn er enkele zaken die er op wijzen dat de dader hoogstwaarschijnlijk een vrouw is, rookt en haar mannelijke slachtoffers zoekt via advertenties uit de krant. Bovendien laat de dader ook steeds een plaat, het liedje ‘Sea of Love’, afspelen na de moorden. De film haalde Pacino uit zijn dip tijdens de jaren tachtig.

De waan van de dag, Nederland 2, 20.45 uur – Het nieuwe mediaprogramma van CLairy Polak, live uitgezonden vanuit het gemeentehuis van Hilversum. Een meta-gesprek over Europa: hoogleraar financiële geografie Ewald Engelen en hoofdredacteur Paul van Gessel van BNR spreken over de kwaliteit van de berichtgeving. Journalisten van de Gelderlander zijn boos dat landelijke media met hun nieuws aan de haal gaan en misdaadjournalist John van den Heuvel heeft kritiek op de documentaire over motorclubs, die Dirk Bayens maakte voor Reporter (KRO). Journalisten van De Gelderlander zijn boos omdat andere media aan de haal gaan met hún nieuws, meestal zonder bronvermelding. En – en daar kijken we naar uit – een portret van De Speld.nl.

Online: Rick Perry, Rick Perry, Rick Perry

In dit clipje verkoopt Jesse Pinkman, een karakter uit Breaking Bad, crystal meth aan Creed, een karakter uit The Office. Het clipje is gemaakt voor de Emmy’s en dat zegt iets over de kwaliteit van de series. The Office loopt op dit moment – zie beneden,  Breaking Bad komt bij van een geweldig seizoen 4 waarin Walter White liet zien hoe ontzettend bad ass de vader uit Malcolm In The Middle kan zijn. Download het hier.

Vers: Beavis & Butthead S08E04. The Office S08E07. Parks & Recreation S04E07. Prime Suspect US S01E07. It’s Always Sunny in Philadelphia S07E09. The Vampire Diaries S03E09. The Big Bang Theory S05E09.

The Daily Show: Rick Perry wint Indecision 2012 en niet omdat hij zo goed is. The best fucking news team buigt zich over het legendarische optreden van Perry tijdens het debat. Adam Sandler is te gast.

The Colbert Report: Ook hier aandacht voor Perry – oops. Berkeley slaat de Occupy-beweging neer en dat is een goede zaak. Brian Eno is te gast.