Open brief aan Blake Lively

11-11-2011 12:00


Lieve Blake Lively,

Jouw doorbraak via de hit serie/weekly fashion show Gossip Girl heeft een frisse wind door ons modebrein geblazen. Na Sex and the City misten wij, modemeisjes wereldwijd, een wekelijkse bron van inspiratie. En ook al zijn er verschillende series die hun best doen, 90210, Lipstick Jungle, etc., bij Gossip Girl is het écht gelukt. Gossip Girl here, your one and only source into the fashionable live of Manhattan’s biggest it-girl.

Want niemand kleedt zich zo vrouwelijk, sexy-chic, als jouw GG personage Serena van der Woodsen. Daar mag jij natuurlijk niet alle lof voor incasseren, maar wel voor hoe jij je als jouw geweldige vrijetijds personage kleedt: Blake Lively, de megaster zonder stylist.

Wij kunnen ons haast niet voorstellen hoe leuk het is om in alle best dressed lijstjes terug te komen en te weten dat je dat ook echt verdiend hebt. Als we eerlijk zijn, zijn we de Rachel Zoë kloontjes namelijk nogal zat. Dus bedankt, Blake, dat jij écht snapt hoe het moet. Gecombineerd met jouw sprankelende persoonlijkheid, jouw liefde voor eten en vriendschap en jouw bijna Hollandse Nuchterheid maakt dat jou iemand die voor ons op een mega modevoetstuk staat.

Dat dat niet onopgemerkt is gebleven bij Herr Lagerfield verbaast ons dan ook niets. Je steelt de show in de Chanel-campagnes die wij graag aanschouwen, meer nog dan de producten die je aanprijst. Dus, lieve Blake, deze brief is niet veel meer dan een aantal veren in je strakgetrainde, maar toch  mooi gevormde kont.

De laatste veer der respect gaat uit naar het feit dat jouw bekendheid te danken is aan Sisterhood of the Traveling Pants, en dan vooral waarom je deze rol hebt aangenomen. ‘Voor het eten’, vertel je in een interview met Glamour. Een voorbeeld voor velen, vooral in de wereld van glitter, glamour and fashion. Want wij vinden dat je nooit een échte ster kan zijn, als je niet je eigen licht uitstraalt.

xoxo
modemeisjes wereldwijd