ThePostOnline

Klacht over Naroepers BV

12-11-2011 12:00

Geachte klachtenservice van Naroepers BV,

Als eerste wil ik jullie feliciteren met het succes van Naroepers BV. Jullie bedrijf is de laatste jaren exponentieel gegroeid. Ik merkte dit vooral afgelopen weekend. Zo werd ik twee keer nageroepen op straat: de eerste keer werd ik geïmiteerd door twee jongens – er werd gesuggereerd dat ik het syndroom van Down had – en de tweede keer noemden twee andere werknemers me tot drie maal toe een ‘bitch’. Dit vond plaats in twee verschillende steden. Fijn dat jullie hebben uitgebreid met nieuwe filialen.
En ik wil jullie ook een compliment geven voor het feit dat jullie tegenwoordig een multicultureel personeelsbeleid hanteren. Goed dat jullie de laatste tijd zoveel jonge Turken en Marrokanen hebben aangenomen. Alleen maar nageroepen worden door Nederlandse kampo’s wordt ook wel een beetje saai.

Waakhonden
Toch maak ik me zorgen. Jullie bedrijf is lang geleden opgericht met een bijzondere visie. Als iemand op straat bijvoorbeeld zijn portemonnee liet vallen, was er altijd een personeelslid van Naroepers BV in de buurt om diegene daar op te wijzen. “Hallo, u vergeet uw beurs!” Als echte waakhonden van de samenleving, hulde!

Maar de bedrijfsvisie van Naroepers BV is in 2011 niet meer om over naar huis te schrijven. Sterker nog: die is om te janken. Ik hoor veel mensen klagen over jullie waardeloze dienstverlening. Homo’s, allochtonen, vrouwen, dikke mensen en de wat alternatievere burger bijvoorbeeld. En als we het nou over originele oneliners hebben, oké, dan ben ik de beroerdste niet. Maar daar schiet het bij jullie personeel ook tekort.

Zwartjoekels
Begrijp me niet verkeerd: het is goed dat jullie arbeidskrachten af en toe iemand naroepen op deze manier. Mensen met nordic walking-stokken bijvoorbeeld. Die vragen er om. En wat dacht je van die vervelende hypocriete, fondsenwervende studenten op het Centraal Station die mij gaan vertellen dat we met z’n allen zuinig moeten zijn op de natuur terwijl ze zelf op het einde van de week allerlei etenswaren weggooien omdat ze te dom zijn om hun bestedingspatroon te analyseren?

Maar dit terzijde. Tegenwoordig maken employees van Naroepers BV homoseksuele mannen uit voor kontenneukers, Antillianen voor zwartjoekels, dames met een diepe decolleté voor kankerhoeren, mensen met obesitas voor vadsige zeugen en gothics voor polsensnijders. Het doet me dan ook geen deugd om te weten dat jullie personeel stemrecht heeft.

Alcohol
Daarnaast moeten jullie beter gaan letten op het nuttigen van alcohol tijdens werktijd. Het valt me op dat veel naroepers vaak dronken zijn. Volgens mij staat er in bijna elke arbeidsovereenkomst dat dit verboden is. Ook zijn jullie werknemers agressief als je antwoord geeft. Een beetje hypocriet vind ik dat.

Ik maak me grote zorgen om het opleidingsniveau van jullie arbeidskrachten. Daar zit naar mijn mening ook het probleem. Ik wil jullie daarom ook even verzoeken om bij personeelszaken na te gaan of de employees die mij dit weekend nariepen hun basisschool wel hebben afgemaakt. Mijn suggestie is dan ook om kritischer te kijken naar sollicitanten. Gooi ze door een screening, laat ze eerst een dagje meelopen met ervaren naroepers.

Hopelijk wordt mijn klachtenbrief eindelijk een keer serieus genomen.

Met vriendelijke groet,

Niek Willems

Foto CC: Tupwanders