Kijkbuiskansen: documentaire donderdag, de Hulk en John F. Kennedy bloot

17-11-2011 18:00

Overspel, Nederland 1, 20.30 uur – De laatste aflevering van één van de beste dramaseries uit de recente Nederlandse tv-geschiedenis. Pepijn (Ramsey Nasr) heeft zijn wraak: Willem (Fedja van Huêt) staat terecht wegens moord. Zowel zijn vrouw als zijn dochter getuigen tegen hem. Er is een vermoeden dat er een wapen de rechtszaal is binnengesmokkeld. Spannende aflevering omdat de serie met een vervolg komt. De vraag is dus: vallen er doden en zo ja, wie? Enfin, bindende kijktip voor dramaliefhebbers. De serie nog niet gezien? Dan verplicht terugkijken op Uitzending gemist. Hier alvast de trailer voor de uitzending van vanavond.

Hulk, RTL 7, 20.30 uur – Eric Bana kruipt in de huid van het groene monster. Wanneer een experiment van wetenschapper Bruce Banner enigszins in de soep loopt gaat er iets gruwelijk mis. Iedere keer wanneer Banner boos wordt verandert hij in een grote groene ongenuanceerde sloopmachine. Vermakelijke film ook al vonden we deel twee beter. Daar heeft u een mazzeltje mee: die wordt overmorgen uitgezonden. Maar dan op RTL 5 om dezelfde tijd.

Online: documentaire donderdag: Bizarre toestanden

Het leven kent zijn bizarre momenten en daar worden daar dan uiteraard documentaires over gemaakt.

Eerst het bizarre verhaal van Brian Douglas Wells. In de zomer van 2003 berooft de Amerikaanse pizzabezorger een bank… met een tijdbom om zijn nek. Was hij onderdeel van een complot of écht een onschuldige pizzabezorger?

In J is for Junkie een kijkje in het bizarre leven van de Amerikaanse junk in Atlanta. Don’t do drugs, vrienden!

De lijfarts van Michael Jackson is nog maar net veroordeeld en nu ligt er al een documentaire over de bizarre verhouding die de King of Pop had met zijn pillenschuivende dokter. Conrad Murray: The Man Who Killed Michael Jackson. Onder meer een interview met Murray waarn hij zijn kant van het verhaal vertelt maar vooral een speurtocht naar de opmerkelijke vriendschap van een superster en zijn lijfarts.

The Daily Show Een kijkje bij Occupy Wall Street en Diane Keaton komt langs om te praten over haar jeugd in Californië.

The Colbert Report: Stephen wijdt een analyse aan Newt Gingrich, Chris Matthews vertelt over zijn nieuwe biografie over John F. Kennedy en uiteraard meer over de pin-up kalender van Ron Paul.

Tips voor documentaire donderdag of verzoekjes voor het thema zijn welkom op [email protected]