Doneer aan TPO
 

Ten Have: Cruijff is een pedofiel

Door: , 15:58, 21 november 2011

Het zijn natuurlijk gênante toestanden in de ArenA. Aan de ene kant vecht het kamp Cruijff om te overleven. Aan de andere kant bijt kamp Ten Have van zich af. Vooral die laatsten begrijpen de grondbeginselen van de totale oorlog. Begonnen met leugens rond de aanstelling van Louis van Gaal trekt men het gebeuren nu naar een hoger plan. Niets wordt geschuwd. Zorgvuldig geregisseerd gooit Steven ten Have de ene bak stront na de andere over Cruijff. En dat wordt allemaal gevoed door het fatsoen. Fatsoen dat dodelijker is dan een gek met een mitrailleur in een drukke winkelstraat.

Labrador
Afgestudeerd in psychologie en rechten en nog een doctoraal bedrijfskunde ook. Directielid van Berenschot, lid van de Raad van Commissarisen en adviseur van ABN Amro, voorzitter van de Raad van Commissarissen van CITO, hoogleraar aan de Vrije Universiteit en medeoprichter van Ten Have Change Management. De man met het kale hoofd is dus een fatsoenlijk mens. Eentje van de netwerken, de vlotte babbel en een prima CV. Daar willen de mensen mee gezien worden. Want met fatsoenlijke mensen wil men gezien worden. Die hebben een SUV onder de kont, wonen in een fraai huis, hebben een leuke vrouw en vaak nog een labrador ook. Niks mis mee.

Ware het niet dat het een fatsoenlijk mens is. En die lullen nu eenmaal recht wat krom is. Die trekken alles uit de kast om hun fatsoen duidelijk te maken. Zo bestond Ten Have het om in Nieuwsuur doodleuk te vertellen dat de juiste procedure was gevolgd rond het aanstellen van Louis van Gaal. Dat alles terwijl die andere Commissaris Römer vertelde dat die juiste procedure bewust niet was gevolgd om Cruijff niet wakker te maken. En met een excuus tegenover de ledenraad van Ajax komt Ten Have daar gewoon mee weg. Daar zitten fatsoenlijke mensen onder elkaar. Ondertussen gaat het moddergooien door. Ondanks de belofte van Ten Have om alles binnenskamers te houden was daar Davids die Cruijff van racisme beschuldigde. Toeval? Welnee. Slechts een fatsoenlijk opzetje om Ten Have te kunnen laten zeggen dat Cruijff nog een seksist is ook. “Dat maakte het alleen zieker,” aldus Ten Have tegen iedereen die het weten wil. Want hij is het toonbeeld van fatsoen.

Pedofiel
Cruijff heeft verloren. Hoe triest dat ook is. De man die de taal van de man in de straat spreekt blijkt straks niet opgewassen tegen de fatsoenlijke gang van zaken in de ArenA. De meeste mensen in de ledenraad hebben een zakelijke achtergrond. Die zitten echt niet te wachten op de no nonsense aanpak van Cruijff. Die zeggen liever in vijfhonderd woorden dat iemand niet geschikt is, in plaats van hem gewoon een lul te noemen. En als het nodig is liegen ze de boel bij elkaar.

Komende week lekt dan ook uit dat Cruijff eigenlijk een pedofiel is. En verschijnt Ten Have bij de NOS om bevestigend te vertellen dat het waar is, waarna hij de winst definitief naar zich toetrekt.

 
 
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace