Kijkbuiskansen: top 5 beste Thanksgiving-afleveringen en Rianne Meijer naakt

25-11-2011 18:00

Motel De Jong, NL3, 20.25 uur – Het is schrijver dezes nog steeds niet helemaal duidelijk waarom hij dit zo’n leuk programma vindt. Strikt genomen zijn het namelijk gewoon gesprekjes die je ook aan een tafel met daarop een camera gericht kan voeren. Enfin, is dat erg? Neen. Kale bats De Jong is natuurlijk ook een begenadigd interviewer die in een paar minuten een band weet op te bouwen met het slachtoffer in kwestie, daar vervolgens een mooi gesprek van maakt en er altijd voor zorg dat u iets te horen krijgt dat u nog niet wist. Vanavond met Joop Zoetemelk. Maar ook met – en dat is veel belangrijker – DeJaap’s Rianne Meijer. Onlangs publiceerde zij haar boek over de strijd tegen anorexia. U begrijpt, dit is een bindende kijktip.

De Waan van de Dag, NL2, 20.50 uur – We beginnen er in te komen ook al gaat Clairy’s presentatie nog steeds niet van een leien dakje. Maar een media-programma heeft nu eenmaal nut en noodzaak. Aan de andere kant – en dat is wellicht vloeken in de kerk – waarom niet weer gewoon De Leugen Regeert in ere herstellen? Het programma had tenslotte dezelfde insteek maar was veel dynamischer. Schrijver dezes betrapte zich er op dat hij een gevoel had van: laat nu maar die interactieve column van Van Jolo doorkomen. Enfin, vanavond gaat het over Johan Cruijff, dat is dus per definitie leuk. Vervolgens iets saais over achterstandswijken en dan een optreden van De Belg. NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch. Hoe houdt hij zijn ‘kwaliteitskrant’ overeind? Benieuwd of hij zijn Adriaan-de-acrobaat-pakje weer aanheeft.

Online: de 5 beste Thanksgiving-afleveringen

Gisteren was het Thanksgiving in de Verenigde Staten en dus werden er geen reguliere series uitgezonden. Veel series kennen wel speciale Thanksgiving-afleveringen (die dan op andere dagen worden uitgezonden) want fictionele karakters moeten ook eten. Om in de geest te blijven, geeft DeJaap u de top 5 van beste Thanksgiving-afleveringen. Alstublieft:

1. South Park: A History Channel Thanksgiving S15E13

Iets met ruimtewezens en Natalie Portman.

2. Friends: The One With The Football S03E09

Epische broer/zus-ruzie wordt strijd der seksen.

3. The Simpsons: Bart vs Thanksgiving S02E07

Bart loopt weg, verkoopt zijn bloed en wint alle harten.

4. Cheers: Thanksgiving Orphans S05E09

Food fight buiten de bar.

5. Dexter: Hungry Man S04E09

Dexter gaat bij Trinity eten.