Kijkbuiskansen: Rosenmöller, Eastwood en bizarre reality rond flashmobs

28-11-2011 18:00

Paul Rosenmöller en de populisten in Europa, NED2, 20: 25 uur – Paul ‘Dit is geen gewoon rechts, dit is extreemrechts!’ Rosenmöller maakt weer programma’s. In de komende reeks afleveringen gaat hij op zoek naar ‘het’ populisme in Europa. Als oud-links politicus en voormalig activist is hij natuurlijk totaal onbevooroordeeld. Het gaat dan ook absoluut niet over het gevaar van het populisme, en al helemaal niet stiekem over wat ons te wachten staat met de PVV. Daarom staat in de programmaomschrijving ook helemaal niet ‘de standpunten van de PVV zorgen bij meer politieke partijen in Europa voor electoraal succes.’ Verder verdient Rosenmöller ook niet boven de Balkenende-norm en wordt het programma niet gemaakt van de belastingcenten van het domme volk dat zwicht voor populisten. Dat u het weet. IKON bedankt.

Gran Torino, Veronica, 20:30 uur – Clint Eastwood is vanavond weer de echte Clint Eastwood in Gran Torino. Een norse, nationalistische, politiek-incorrecte brombeer die zijn buurt langzaamaan ziet veranderen in een Ghetto. Zijn buurjongen probeert tot overmaat van ramp ook nog eens zijn enige trots, een prachtige muscle car te stelen. Dan is de maat voor de hoogbejaarde oorlogsveteraan echt vol. Gran Torino is beslist een goede speelfilm. Aangrijpend zeker, soms net iets te zoet.

Online: absurde reality rond flashmobs

Wat als je de kracht van een flashmob zou kunnen bundelen en in zou kunnen zetten om mensen te helpen hun geheim eindelijk op te biechten? Lolwut, vraagt u? Nou, dit is anders het format van de nieuwe realityserie Mobbed die sinds een week online te zien is. Een wanhopige vader die er nooit was voor zijn dochter wordt geholpen met een kekke flashmob van wel duizend mensen. U moet dit kijken. S01E02.

Vers: The Walking Dead S02E07. Dexter S06E09. Misfits S03E05. Boardwalk Empire S02E10. Hell On Wheels S01E04. Hung S03E09. Once Upon A Time S01E05.  The Simpsons S23E07. Family Guy S10E07.