Kijkbuiskansen: online MTV Weekend Break en Rita Verdonk naakt

02-12-2011 18:00

Profiel: Rita Verdonk, NL2, 21.20 uur – Fons de Poel schetst het leven en carrière van Rita Verdonk. Zij wilde de eerste vrouwelijke premier van Nederland worden, maar het liep uit op een mislukte première. Op het hoogtepunt van haar politieke roem stond zij op dertig zetels in de peilingen. Bij de laatste kamerverkiezingen eindigde zij onbarmhartig onder de kiesdrempel en onlangs maakte ze bekend de politiek vaarwel te zeggen. Wel geeft ze nog ‘daadkrachtig advies‘. Enfin, de opkomst en neergang van IJzeren Rita dus.

De TV Kantine, RTL4, 22.30  Satirisch programma van Carlo Boszhard en Irene Moors.Het duo is sinds hun eerste samenwerking bij Telekids zo ontzettend op elkaar ingespeeld dat de sketches buitengewoon grappig zijn. Daarnaast is met name Boszhard briljant in het nadoen van bekende Nederlanders. Hij is de Paul Groot (Koefnoen) van de commerciëlen. Het is de eerste aflevering van het nieuwe seizoen, de tv-makers hebben het format lichtelijk aangepast. Interview met Irene Moors hier. “Daarnaast hebben we veel scènes buiten de kantine opgenomen met nieuwe typetjes als Astrid Joosten, Rob Geus, Sophie Hilbrand, Jan Slagter en Eva Jinek. Verder veel persiflages op beroemde films en series met bekenden in de hoofdrollen.”

Standaard op de vrijdagavond is natuurlijk Motel De Jong, NL3, 20.25 uur. Het thema van vanavond is ‘welvaart’ wat resulteert in een bezoek van PvdA-voorzitter in de dop Hans Spekman en een zwerver in kamer 5. Clairy ontvangt in De Waan van de Dag, NL2, 20.50 uur Kees Boonman en Francisco van Jole; moet van een journalist bekend zijn wat zijn politieke voorkeur is?

Online: uw eigen MTV Weekend Break

Het weekend staat voor de deur en niets is lekkerder dan op de bank hangen en series kijken. MTV snapt dat en bracht ons Weekend Break. Dat betekent echter ook reclame kijken en wie doet dat nou nog? Voor uw eigen Weekend Break de lekkerste MTV shows online: Jersey Shore, 16 and Pregnant en de nieuwe show Breaking From Above waarin Mathew Knowles (de papa van Beyonce) jonge zangeressen opleidt.

Vers: Beavis & Butthead S08E06. The Office S08E09. Parks & Recreation S04E09. Prime Suspect US S01E09. It’s Always Sunny in Philadelphia S07E11. Life’s Too Short S01E04.

The Daily Show: Nieuw segment over waarom er geen bankiers in de gevangenis zitten, inclusief handige visualisatie aan de hand van Star Wars. De Amerikaanse overheid is de slechtste loan shark ooit. Bob Costas – sportpresentator – is te gast.

The Colbert Report: Stephen neemt het op voor Herman Caine. Stephen is blij met de antipiratenwet omdat de dieven die beschermd materiaal plaatsen nu vijf jaar de gevangenis in kunnen. Danny Goldberg (muziekmogol) is te gast. Hij gaat in discussie met dievenbeschermer Jonathan Zittrain (hoogleraar recht Harvard).