Rondje van Pavlov’s blogback

07-12-2011 21:50

Oh, de ironie! Beter dan de blogger van dit stuk kunnen wij het niet beschrijven: “Considering Facebook’s reputation on privacy, this is delicious irony.” De privékiekjes van Mark Zuckerberg zijn achterhaald via een oh zo zeldzame beveiligingsfout. Er zit helaas niets spannends tussen, maar wie had dat dan ook verwacht? Waar het hier om gaat is de ironie, mensen, de ironie!

Occupy komt bij u thuis deze winter
Dachten we net van die hippies van de Occupy-beweging af te zijn (hun tentenkampen worden immers overal afgebroken), zijn ze in ene terug. En dichterbij dan je denkt. Gisteren besloten de communisten/anarchisten/werklozen activisten dat het tijd was om de gierige banken en financiële instituten beter aan te pakken; waar het ze echt pijn doet. De Occupiers bezetten huizen van gezinnen die op straat gezet worden omdat ze hun onbetaalbare broddel-hypotheken niet meer kunnen betalen en willen ze beschermen tegen een leven op de straat. Bijkomend voordeel is dat de demonstranten nu niet meer in tochtige tentjes hoeven te slapen. Verantwoord kraken zeg maar.

OWS GOES HOME. JOIN US DEC 6TH #DEC6 #OCCUPYOURHOMES from Into The Woods on Vimeo.

Twilight Breaking Dawn deel 1 – maar dan realistisch
De schrijvers van The Editor Room maken er een sport van filmscripts zó te herschrijven dat ze net wat geloofwaardiger worden. Met alle hilarische gevolgen van dien. Wat te denken van de nieuwste Twilight, onderdeel van een reeks films waarbij onzekere en moeilijk kijkende emotieners soppend voor een scherm fantaseren over messcherpe vampierfalli in hun getande vagijnen? Dat vraagt om satire. Lees mee en lach de film weg!

De 90 beste Tumblr-blogs
Het einde van het jaar nadert dus het is weer tijd voor een overzicht van… vrijwel alles. Omdat hipsters helaas nog steeds bestaan, heeft Tumblr nog steeds bestaansrecht. Tumblr, dat is toch zeg maar iets van nou ja like jeweetwel… die site die zó ONTZETTEND KEEEWL is dat het alleen hipsters trekt en heel hypocriet tegen het gedachtengoed van deze moral fags alles niet standaard deelbaar maakt BUITEN Tumblr en een dikke vinger opsteekt tegen het superieure WordPress? Ja, dat is Tumblr. Kutsysteem of niet, tussen elke brij aan poep zit wel iets leuks. Buzzfeed zette de 90 beste Tumblr-blogs van dit jaar op een rijtje.

Robot met zelfkennis
Deze kjoete robot willen we jullie niet onthouden. Hij leert zichzelf herkennen in een spiegel en laat meteen wat gezonde arrogantie blijken of is het zelfkennis?

Voordat we aan het magische 2012 beginnen…
Eindejaarslijstjes, wie houdt er niet van? Ook deze verzameling van 45 dingen uit 2011 die we moeten vergeten is interessant. Het lijstje is wel erg Amerikaans. Jersey Shore, Michele Bachmann en Justin Bieber kennen we wel, maar veel van de rest helaas (nog) niet. Kunnen we hier een Nederlandse versie van maken? Wie roept? Britt in de Playboy? Duitsland – Nederland?

NORAD-Santa
Misschien verplichte kost, maar altijd leuk. De North American Aerospace Defense Command (NORAD) die de kerstman volgt. Sinterklaas is weer weg, dus hebben we weer iets om naar uit te kijken. Wel nog 16 dagen wachten!