Kijkbuiskansen: Daphne Bunskoek naakt en documentaire donderdag

08-12-2011 18:00

Premier gezocht!, NL3, 20.25 uur – Laten we van @sywert een format maken moeten ze gedacht hebben bij de VPRO. En omdat politiek altijd debieler kan, komt de omroep Premier gezocht! Veelbelovende jongelui moeten het tegen elkaar opnemen in een afvalrace. Ed Nijpels, Nebahat Albayrak, Andre Rouvoet en Alexander Pechtold zijn de jury en moeten bepalen wie van de jonge honden het meest geschikt is voor het hoogste ambt. We gaan kijken maar veel gaan we er niet van verwachten. Alleen André Rouvoet heeft wellicht recht van spreken omdat hij het tot vice-premier heeft gebracht, de rest van de jury is klein grut. Het zou pas echt interessant zijn wanneer Ruud Lubbers, Wim Kok of Jan Peter Balkenende deel van de jury hadden uitgemaakt wegens kijkje in de keuken. Enfin, Daphne Bunskoek presenteert dus u hoort ons niet klagen.

Verder is er werkelijk niets leuks op tv vanavond behalve dan de geijkte actualiteiten programma’s die u toch al kijkt. Vanavond bij Pauw & Witteman om 23.00 uur op Nederland 1 zit Nout Wellink aan en gaat het een uur daarvoor bij Nieuwsuur (NL2) over DE ALLESBESLISSENDE EUROTOP IN BRUSSEL. Dit voorgaande in kapitalen is ironisch bedoelt. Kijk maar wat het Financieele Dagblad een paar uur voor de uitzending uit de mond van minister van Financiën Jan Kees de Jager optekent: “De Europese top van donderdag en vrijdag levert geen definitieve beslissing op over een vangnet voor landen als Spanje en Italië. In het beste geval nemen de regeringsleiders een politiek besluit op hoofdlijnen, maar zelfs dat is niet zeker.” Kostelijk, of niet soms?

Online: documentaire donderdag

Het thema deze week is enge dieren.

In Dinosaurs Alive zijn de enge maar fascinerende wezens uit de prehistorie met “wetenschappelijk accurate computeranimatie” nagemaakt. Brrr!

Louis Theroux’s America’s Most Dangerous Pets is Louis’ verkenning van maffe Amerikanen. Wist u dat er meer tijgers in Amerikaanse huishoudens zijn dan in het wild?

Alien Insect: Praying Mantis is een Discovery docu over de bidsprinkhaan. Ze zijn perfecte moordenaars en dat bidden is een prima afleiding.

Teen Mom 2 heeft een nieuw seizoen! Volg de niet meer zo verse tienermoeders met hun rare ouders en luie baby daddy’s S02E01.

Vers: American Horror Story S01E10. Suburgatory S01E09. The Middle S03E11.

The Daily Show: Is het Amerikaans om een burger onbeperkt zonder proces vast te houden? Correspondent John Oliver gaat langs in Guantanamo Bay dat door Amnesty is nagemaakt in Philadelphia. Ralph Fiennes is te gast.

The Colbert Report: Stephen gaat ook een debat hosten voor de presidentskandidaten. Stephen wil in Zuid-Carolina een referendum over de vraag of bedrijven mensen zijn. Balletdanser David Hallberg (de eerste Amerikaan die bij het Russisch ballet mag) is te gast. Stephen (in maillot!) doet een pasje met hem.

Tips voor documentaire donderdag of verzoekjes voor het thema zijn welkom op [email protected]