Kijkbuiskansen: buzz rond Splash, 20 jaar Leo de Haas (naakt), Clairy Polak (niet naakt)

09-12-2011 18:00

Blik op de weg, NL1, 22.30 uurNova heet inmiddels Nieuwsuur, Het Capitool heet al weer een lange tijd Buitenhof maar Blik op de Weg heet al twintig jaar Blik op de weg. En dat wordt gevierd met twee bijzondere uitzendingen. Het idee voor het programma ontstond tussen 1984 en 1988. Presentator en programmamaker Leo de Haas was toen cameraman en werkte in opdracht van het NOS Journaal. In die tijd was hij veel op de weg. Hij verbaasde zich over het gedrag van automobilisten. Zo ontstond het idee voor Blik op de weg dat nu haar 23 ste seizoen ingaat.

Uiteraard kijkt u ook weer naar Motel de Jong (NL3/20.25) waar vanavond het thema ‘verhoren’ is naar aanleiding van de commissie De Wit die deze week haar verhoren afsloot. Te gast zijn interviewer Frénk van der Linden, politieman Ron de Ruiter die zich met de zaak Joran van der Sloot bezighield en acteur Frank Lammers. In De waan van de Dag (NL2/20.50)buigt Clairy Polak zich vandaag over de wenselijkheid van camera’s in de rechtszaal. Te gast zijn Telegraaf-rechtbankverslaggever Saskia Belleman, voorzitter van de Vereniging voor Rechtspraak Reinier van Zutphen, top-advocaat Benedicte Ficq, advocaat en NOS Journaal-hoofdredacteur Marcel Gelauff.

Online: buzz over Smash!  

Een van de meest gehypete series voor het middenseizoen is Smash, een dramaserie rond de zoektocht naar een hoofdrolspeler voor een musical over Marilyn Monroe. Gezien het succes van Glee en alle realityshows rond zingen en gezien de sterrencast (deze week werd bekend dat ook Uma Thurman mee zal doen, Stephen Spielberg regisseert) is de Broadway-serie een vrij zekere hit. De serie gaat 6 februari in première, op 7 februari in uw kijkbuiskansen dus.

Vers: Beavis & Butthead S08E08. The Office S08E10. Parks & Recreation S04E10. It’s Always Sunny in Philadelphia S07E12. Life’s Too Short S01E05. The Big Bang Theory S05E11.

The Daily Show: Bill O’Reilly heeft gezegd dat Jon naar de hel gaat en meer leuke weetjes over de War On Christmas. Politiek strateeg voor de Republikeinen Ed Gillespie is te gast. Hij adviseert onder andere niet deel te namen aan het Trump-debat.

The Colbert Report: “If you’re not currently panicking, that is reason enough to freak out.”  In Michigan hebben county’s om medische redenen gratis snow cone machines gekregen.  Stephen neemt de nieuwste medische ontdekkingen door. Stephen bespreekt het spotje van Rick Perry – zie clip beneden. Te gast is lobbyist en ex-gedetineerde Jack Abramoff.

The Colbert Report Mon – Thurs 11:30pm / 10:30c
Rick Perry’s Pro-Christmas Ad
www.colbertnation.com
Colbert Report Full Episodes Political Humor & Satire Blog Video Archive