ThePostOnline

Laat de pedo-imam preken in Nederland

09-12-2011 11:00

De Marokkaanse preker Al-Maghraoui, beter bekend als de pedo-imam, mag Nederland niet in volgens de Tweede Kamer. Volgens Minister Opstelten is hij misschien al toegelaten volgens Schengen-regels. Het is belachelijk dat de Tweede Kamer denkt zomaar iemand zijn recht op vrije meningsuiting te kunnen ontnemen. Ook al is het een smerige vent, die ridicule zaken als seks met een 9-jarig meisje heeft voorgesteld. Onze rechtsstaat is beter dan hij.

 Al-Maghraoui heeft in het verleden gezegd dat 9-jarige meisjes mogen worden uitgehuwelijkt. Dat leidde ook in Marokko tot vele protesten. Het is ook een verwerpelijke uitspraak. Want uithuwelijken is volgens onze normen en waarden (niet volgens de wet) al verkeerd, laat staan 9-jarige meisjes. Dat zijn kinderen die met poppen willen spelen, die willen helemaal niet trouwen. Daar komt nog bij dat huwelijk natuurlijk ook staat voor seks, zeker bij de met huwelijk en seks geobsedeerde gekke moslimfundamentalisten. Daarmee roept die imam dus feitelijk op tot seks met minderjarigen, ook probeert hij er een draai aan te geven door iets te roepen over dat het slechts een regeling tot een later huwelijk is.

Toch moeten we zo iemand niet verbieden naar Nederland te komen. En al helemaal niet als je, zoals bijvoorbeeld Geenstijl.nl, jezelf op de borst klopt als “erfgenaam van Theo Van Gogh”. Want ook imam Al-Maghraoui heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Verderfelijke meningen zijn ook meningen. In Nederland mag je gewoon, en als het goed is over een tijdje nog meer, onzin verkopen. Wat mij betreft mag je ook zeggen dat de holocaust verzonnen is, dat alle moslims de sharia willen invoeren of dat de aarde plat is. Allemaal onzin, maar je mag het wel roepen.

En de meisjes dan?

Het gevaarlijke aan de eerdere uitspraken van de pedo-imam is natuurlijk dat je het kan uitleggen als een oproep tot geweld. Als je zegt dat je mag trouwens met een 9-jarige kunnen mensen die de man gezag toekennen dat ook gaan doen. Het mooie aan onze rechtsstaat is dan dat je hem kunt aanklagen. Meer praktisch gezien maakt het natuurlijk ook nog eens niets uit of die imam een visum krijgt. Zijn denkbeelden zijn allang bekend. De Tedx voor moslimfundi’s betaat al heel lang, radicale moslims weten al jarenlang uitstekend het internet te gebruiken om hun ideeën te verspreiden. Daar hebben ze geen Nederlandse fundimoskee voor nodig. Gekken die hem geloven, doen dat allang.

 In de Nederlandse rechtsstaat is censuur verboden. Vooraf mensen verbieden hun mening te geven doen wij niet.  Dat doen we – terecht – niet bij Geert Wilders en moeten we ook niet bij deze imam doen, hoe walgelijk we zijn ideeën ook vinden. Natuurlijk wil iedereen meisjes beschermen dus de reflex is niet meer dan normaal. Maar onze rechtsstaat is beter dan zijn gekke koraninterpretatie. Die staat daarboven. Ook mooi in onze rechtsstaat: wij mogen protesteren tegen zijn gedachtegoed. En dat is wat we moeten doen. En hem oppakken als hij hier over de schreef gaat. Maar niet verbieden, we hebben hier immers geen sharia .

Huub Bellemakers heeft een hekel aan pedo’s, maar ook een hekel aan hypocriete nep-Voltaire aanhangers