Humor

CPB: We zijn waarschijnlijk allemaal dood!

13-12-2011 16:15

In een inderhaast belegde persconferentie heeft het Centraal Planbureau (CPB) bekend gemaakt dat we volgens de laatste ramingen waarschijnlijk allemaal dood zijn. Het CPB maakte vanochtend bekend dat Nederland de afgelopen zes maanden in een recessie is beland en dat de economische vooruitzichten voor 2012 slecht zijn. “Direct na die bekendmaking registreerden onze data-analisten een vrije val van het consumentenvertrouwen”, vertelt directeur Coen Teulings van het CPB. “Als we die gegevens verwerken in ons ‘doormodderscenario‘ komen we tot een schokkende conclusie: we zijn allemaal dood.”

“Een recessie, een economische crisis, een bankencrisis en een Eurocrisis, gecombineerd met de paniek die wij vanochtend zagen moet volgens alle rekenmethoden tot een onherroepelijke systeemcrash leiden”, aldus Teulings. Hij voegt daaraan toe: “En uiteindelijk tot de dood.” De zichtbaar aangeslagen CPB-directeur constateert dat we volgens de meeste modellen allang dood zijn. “We zijn de afgelopen zes maanden ongemerkt een recessie ingedoken, misschien zijn we inmiddels ook ongemerkt de pijp uitgegaan.”

Allemaal zombies
“Het zijn slechts ramingen”, zegt Teulings, “en de kans dat die kloppen is kleiner dan de kans dat Buma/Stemra achter het Stuxnet-virus zit, maar toch. Ik ga er vanuit dat wij dood zijn. Sterker nog: ik vermoed dat wij allemaal zombies zijn. Onze experts zijn dat nu aan het uitrekenen.”

Minister De Jager sprak zijn zorg uit over de laatste berichten van het CPB, maar benadrukte dat er ook lichtpuntjes zijn. “Mochten de ramingen van het Planbureau correct zijn, dan verwacht ik voor 2012 een zeer laag sterftecijfer.”