Kijkbuiskansen: Doutzen naakt en docudonderdag over afwijkende seksualiteit

15-12-2011 18:00

michelrouxVPRO Thema: De BV IK, NED3, 20.25 uur – Jongelui zijn bezig met status, netwerken en ongegeneerd carrière maken, volgens de VPRO. De omroep volgt in deze aflevering jongeren tussen de twintig en dertig jaar en inventariseert hun idealen, toekomstverwachtingen en dilemma’s, maar ook hun successen. Zoals de 23-jarige Marieke die met een recruiting-bureau haar zorgvuldig opgebouwde cv doorneemt. Of Danny die op zijn vijftiende zijn eerste bedrijf startte en nu de top van het bedrijfsleven adviseert. Vermoedelijk hoogtepunt: de slimme en ambitieuze filosofiestudent Roos (20) die zich laat adviseren door een quarterlife-crisis-coach. Pakkende slogan van de omroep over het programma:  de ‘echte’ wereld van de twintigers achter de zelfverzekerde profielen op Facebook.

Masterchef: The ProfessionalsBBC2, 21:00 uur – De 24 afleveringen zijn omgevlogen, helaas. Vanavond de finale van wellicht het beste kookprogramma ooit. Het gaat tussen Steve (Sid Vicious look-a-like)Claire (schatje) en Ash (Australiër). Vooralsnog lijkt Ash de winnaar maar er kan nog veel gebeuren. Steve met z’n gekke haar dwong respect af bij chef Michel Roux toen hij stelde dat de Frans-Britse chef moest kappen met zeuren over een sorbet in voorbereiding. De sorbet slaagde en Roux moest voor heel even zijn meerdere herkennen in de jonge knaap met het vreemde haar. Meer backgrounds bij The Telegraph. Onze voorspelling: Ash wint. #TeamAsh

Hebben we voor de dames onder u nog: Doutzen Kroes presenteert Victoria’s Secret fashion show 2011 (Net5/23:00 uur)

Online: documentaire donderdag

Mensen zijn op geen enkel vlak zo onzeker en zo bezig met normaliteit als bij hun seksualiteit. Deze week verkennen we daarom afwijkende seksualiteit.

My Small Breasts gaat over vrouwen met kleine borsten. Het is niet makkelijk: de een zet iedere dag 11 uur lang een zuigmechanisme op haar A-cup om er wat van te maken, de ander durft niet naar buiten omdat ze vreest dat mensen haar uitlachen. Een derde verkoopt foto’s van zichzelf om te sparen voor een borstvergroting.

Pray The Gay Away gaat over de ongelukkigen die als homoseksueel in een Christelijke omgeving in Amerika worden geboren. Bekende verslaggever Lisa Ling verkent of het mogelijk is homo en Christen te zijn.

Me, My Sex, And I gaat over het kleine maar substantiële deel van de bevolking dat niet als volkomen man of volkomen vrouw geboren wordt. We horen onder andere een psycholoog die zelf gender-ambigu ter wereld kwam.

Vers: American Horror Story S01E11. Teen Mom 2 S02E02.

The Daily Show: Het is het einde van het jaar en dus mogen we nog steeds grappen over Herman Cain maken, die zichzelf wel als minister van Defensie ziet. Daarmee liet hij de oren van Barbara Walters (die mensen als Syrië’s Bashir eerder interviewde) klapperen. Te gast is Witte Huis-beleidsmaker Melody Barnes.

The Colbert Report: Christine O’Donell steunt Romney en vindt het niet erg dat hij steeds draait: “He’s been consistent since he changed his mind”. Big Gay Roundup: militaire bestialiteit en homoseksuele pinguïns. Stephen demonstreert de TV-hoed. Generaal Ray Odierno is te gast.

Tips voor documentaire donderdag of verzoekjes voor het thema zijn welkom op [email protected]