Kijkbuiskansen: Johnny Depp en Stewie naakt

16-12-2011 18:00

Family guy Star Wars special, Comedy Central 19.50 uur – Terwijl de Griffins naar Phil Mickelson op tv kijken die een potje golf speelt, valt de stroom uit. Gehuld in het donker hebben de Griffins niks meer te doen totdat plots Peter het verhaal van Star Wars vertelt. Natuurlijk met zijn eigen komische insteek! Met Stewie als Darth Vader. Blue Harvast is een uur durende trilogie waarvan het laatste deel voor het eerst op de Nederlandse televisie te zien zal zijn.

Zembla: De kogels na het kampioenschap, NL2, 21.20 uur – Het Amstelveense amateurvoetbalelftal RKAVIC-4 wordt op 14 mei dit jaar kampioen. Een groot deel van het elftal trekt naar de Amsterdamse binnenstad om het feest uitbundig te vieren. Een agent met politiehond slaat de luidruchtige mannen gade en besluit in te grijpen. Twee mannen worden aangehouden, waarna zich in korte tijd een drama ontvouwt. De agent schiet vier keer met zijn dienstwapen omdat hij zich bedreigd voelt. Twee minuten na de aanhouding is één van de mannen, de 31-jarige aanvoerder Michael Koomen, op slag dood. Heeft de agent terecht zijn wapen gebruikt? En belangrijker: waarom komen de verklaringen van de politieman niet overeen met de beelden van de beveiligingscamera’s in de straat?Rest ons nog de vaste vrijdagavond kijkbuiskansen. In Motel De Jong (NL3/20.25) acteur en cabaretier Theo Maassen die een ambulancebroeder speelt in de nieuwe film Doodslag, CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma en Fred Schreiber. Hij wapent mensen in publieke beroepen, zoals parkeerwachters en belastingambtenaren, tegen hufterigheid. In De waan van de Dag (NL2/20.50) duikt Clairy in de wat viezige wereld van de Rooms-Katholieke kerk naar aanleiding van het schokkende rapport Deetman dat vandaag is uitgekomen. Waarom bleef dit schijnbaar publieke geheim zolang verborgen in de schaduwen van katholiek Nederland?

Online: Jump down on Jump Street

Uit de oude doos: 21 Jump Street. Weemoedtelevisie voor dertigers. Johnny Depp als ondraaglijk mooie maar ondraaglijk brave undercover tiener cop. Depp wilde dat helemaal niet zijn, waardoor hij extra veel geld kon krijgen per aflevering en toch een beetje een bad boy-imago hoog kon houden. Zoals dat gaat met weemoedtelevisie voor dertigers wordt de boel in een nieuw commercieel jasje gehesen voor een remake van de serie. Deze film moet volgend jaar in premiere gaan en Depp zal een cameo maken. Alle afleveringen online hier.

Vers: Beavis & Butthead S08E10. Prime Suspect US S01E10. It’s Always Sunny in Philadelphia S07E13. Life’s Too Short S01E06.

The Daily Show: Jon doet een interventie voor Republikeinse kiezers om niet Newt de kandidaat te maken, samen met prominente Republikeinen dat is, waaronder… Glenn Back! “There is probably no idiom for masturbation which could explain what Congress is doing to the post office” verslaat Wyatt Cenac. En heel gek: ook Amerikanen zijn het zat dat de postbode vooral offline spam brengt.

The Colbert Report: Stephen Colbert’s South Carolina Serious, Classy Republican Debate – Network Battle. The Blitzkrieg on Grinchitude. Daniel Craig is te gast.