Kijkbuiskansen: E.T. naakt en finale Dexter

19-12-2011 18:00

E.T. The extraterrestrial, RTL8, 20:30 uur – Waarom naar dat akelige propagandaprogrammatje van Paul Rosenmöller kijken als de alien der aliens vanavond op de kijkbuis is? Naakt nog wel, in al zijn betoverende geslachtsloosheid. E.T brak in de jaren 80 het hart van menig mensenkind. Of je nou een enorme macho was of een ijskoud viswijf, Steven Spielberg’s meesterhand liet je wenen als een pasgeboren zuigeling. Want wat een onrecht moet dat kleine wezentje allemaal verdragen hier op deze verschrikkelijke planeet, alleen gelaten door zijn soortgenoten, dodelijk ziek van heimwee. E.T nog nooit gezien? Ga je schamen! E.T al wel gezien maar heel lang geleden? Ga kijken! De voltallige redactie doet met u mee. Trillende onderlipjes gegarandeerd, ook al zijn wij laatmoderne mediacynici in hart en nieren.

EenVandaag: Politicus van het jaar, NED1, 18:15 uur – De Parlementaire pers heeft Mark Rutte uitgeroepen tot politicus van het jaar. EenVandaag onthult vanavond de keuze van het volk. Of nou ja, de voorkeuren van types die zich hebben aangemeld voor het ‘EenVandaag opiniepanel’. KoefNoen komt ook nog even langs. ‘Doe toch eens normaal man’- grappen zijn verboden. mogen we hopen.

Online: finale van Dexter

In tegenstelling tot het vorige seizoen, waarin het plot zich wat snurkend voltrok en Dexter een onzinnig partnerschap aanging met Julia Stiles, was seizoen 6 van Dexter smullen. De nieuwe seriemoordenaar The Doomsday Killer was fijn eng en luguber, en we zagen veel van Dexters donkere kant. Er hangen nog voldoende draadjes los om op te lossen in wat niet anders dan een onomnomnomnom-finale kan worden. Vanavond kijkt u dus Dexter S06E12, getiteld ‘This is the way the World ends’.

Ook leuk: Saturday Night Live S34E10.

Verder vers: Misfits S03E08. Hell On Wheels S01E06 (alle andere series zijn met kerstpauze).