Leven

Student communicatie of journalistiek? You’re doomed!

20-12-2011 15:00

U studeert/scholiert journalistiek en/of communicatie? Balen man. Then you’re fucked. Wat van alle studies hebben afgestudeerden met een dergelijk diploma de minste kans op een baan in de toekomst. Dat roepen slimme mensen al jaren maar nu is het bewezen en doorberekend. Komt door het massale uitsterven en pensioneren van de gevreesde babyboomers in de nabije toekomst.

Die hebben alleen nog maar behoefte aan zusters en broeders die hun poepluiers komen verschonen en zijn niet geïnteresseerd in journalisten of communicatie-experts. Bovendien is het crisis, dus alle banen die er nog zijn verdampen als sneeuw voor de zon. Tel daarbij op dat we in Nederland inmiddels kapot gaan aan communicatietypes en andere fop-journalistieke neuzelaars en u begrijpt dat uw hbo-massaopleiding inderdaad alleen leuk was als propagandamiddel in de gelikte folder.

Wilt u later toch een baan? Word dan vrachtwagenchauffeur, verzorgende of boer. Of theoloog (lolwut?). Die hebben we namelijk heul veul nodig in de toekomst. En artsen natuurlijk om al die babyboomers dood te verklaren. Maar dat is een studie, geneeskunde, geen HvA-scholierencursus.