Kijkbuiskansen: buzz voor Awake en Astrid Joosten naakt

23-12-2011 18:00

De magie van Mandela, Nederland 1, 23.00 uur – In de VARA documentaire De Magie van Mandela gaat Astrid Joosten op zoek naar de overtuigingskracht en het charisma van Nelson Mandela. Haar zoektocht leidt haar – volgens de VARA – langs bijzondere verhalen en bijzondere mensen in Zuid-Afrika en Nederland. In Nederland spreekt ze onder anderen met oud-voetballer Ruud Gullit, oud-premier Wim Kok en oud-burgemeester Ed van Thijn. Volgens de omroep gaan er vanavond twee nieuwsfeiten onthuld worden over de voormalig ANC-leider. We benne benieuwd.

Zoals gebruikelijk vragen wij op vrijdag weer uw aandacht voor Motel De Jong en De waan van de Dag. Bij Wilfried de Jong (NL3/20.25) schuift aan kunstenaar Marc Mulders. Hij liet zich drie jaar geleden uitschrijven uit de Katholieke kerk. Maar Jezus is nog altijd zijn grote inspiratiebron. Antoine Bodar kijkt naar zichzelf in de spiegel en politiek talent van het jaar Carola Schouten (ChristenUnie) bespreekt de zeven dia’s van deze week. Clairy Polak (NL2/20.50) bespreelt de grote crises van afgelopen jaar: de Arabische Lente, de tsunami in Japan, het bloedbad van Alphen, Noorwegen en ga zo maar door. Te gast zijn China-correspondent Wouter Zwart (NOS) – algemeen verslaggever Jaap van Deurzen (RTL) – oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen (Wereldomroep/NOS) Verder commentaar van de Arabiste Petra Stienen en het Tweede Kamerlid en kernfysicus Diederik Samsom.

Online: buzz voor Awake

Uit de buzz voor het nieuwe Amerikaanse televisieseizoen: Awake. Volgens Wikipedia wordt het een ‘science fiction crime drama television series’ en dat is wel erg een mond vol. Zoals de trailer laat zien, leeft persoon Michael Britten na een ongeluk in twee parallelle universa. In het ene heeft zijn vrouw een ongeluk overleefd en zijn zoon niet, in het andere universum is dit omgekeerd. De serie doet qua toonzetting en ingewikkeld plot wat denken aan Ringer (overigens geen grote aanrader maar zeker een kans voor fans van miniseries en intrige). De trailer van Awake is niet al te best, maar de serie staat op de lijst meest veelbelovende shows samengesteld door journalisten. De premiere is in maart en dan uiteraard hier meer.

Vers: Beavis & Butthead S08E11. Prime Suspect US S01E11. Life’s Too Short S01E07. Alle andere series zijn al op kerstbreak.

The Daily Show en The Colbert Report kijken deze week terug op het jaar. Op de sites de opmerkelijkste reportages en de beste interviews.