Rondje van Pavlov’s X(L)mas Blogback

24-12-2011 21:00

Kindeke Jezus: the game
Al een tijdje lang vermaken de mensen van Het Nieuws: The Game ons met vermakelijke spelletjes die inspelen op de actualiteit. Dit keer gaan we 2011 jaar terug naar het begin der beginnen: het tijdperk waar kuthoeren overspelige vrouwen nog tegen hun man konden zeggen dat het onzichtbare zaadmonster langs is geweest. Het spel “Kerstverhaal” geeft een realistische blik op deze mijlpaal van een mindfuck. Tip tijdens het spelen: die put staat er niet voor niets en pas op voor Andries Knevel.

Jelly Christmas!
Net als met Serious Request haalt elk bedrijf die een graantje mee wil pikken van de media-aandacht tijdens Kerstmis de commerciële hoer in zich naar boven. Zo ook het Rotterdamse collectief Aap Noot Film, en natuurlijk wensen zij iedereen een fijne kerst etcetera en een gelukkig nieuwjaar ofzo. Het filmpje is er echter niet minder vermakelijk om.

Kerst is horror
Omdat de kerstdagen met familie zó leuk zijn, zijn maretakkerige horrorfilms een goede afleiding van alle kerstvreugde. Maar ook een goede manier om stoom af te blazen zodat je broer of zus niet ‘per ongeluk’ dertig keer tegen een scherpe piek aan loopt. Maar vergeet A Christmas Carol, Satan Claws, Santa’s Slay en Love Actually. Kijk naar eigentijdse kerstklassiekers zoals Treevenge of A Cadaver Christmas, de kerstvideo van Michele Bachmann en haar hubbie, slasher Silent Night en natuurlijk iets met zombies:

Kan je daarna nog geen genoeg krijgen van zombies of blijf je agressief door de tetterende kleinkinderen om je heen? Speel dan gewoon Zombie Hooker Nightmare XXX-Mas, dan ben je zo de kerst door.

Totally tripping balls
Garfunkel and Oates, wie kent ze niet! Nee? Doodzonde, want zoals weinigen van hun geslacht maken deze vrouwen hele grappige liedjes. Hun meesterwerk Fuck You was al eens te horen in Scrubs, waar Oates ook een leuk rolletje in had. Nu is het kerst, en was het blijkbaar tijd voor een toepasselijk deuntje. Een jointje om de feestdagen mee door te komen: deze chicks brengen ons nog op ideeën!

Kerst is kjoetness
Het zijn dan geen kittens, maar deze kleine bengeltjes verwarmden zelfs onze kille kerstballen.

Tijd voor reflectie
Wat betekenen de feestdagen voor u? Gezellig samenzijn met geliefde en familie? Of een confrontatie met uw eenzame bestaan? Kerst nodigt in elk geval uit tot de nodige reflectie. We kopen cadeaus en zitten dagenlang aan tafel – je zou bijna vergeten dat de wereld ondertussen gewoon verder draait. Enter angry grandpa, die bereid blijkt ons hier even aan te herinneren. De poll van de dag: mag je kerst vieren als je geen geld hebt? Luister naar opa’s betoog en neem even een momentje voor uzelf. De video is van 2 kerstmissen geleden, maar de boodschap is tijdloos.

Ook met kerstmis eten we spek
Deze mag zeker niet ontbreken in ons overzicht: de Epic Meal Time Bacon Tree: