Leven

‘Kabinet wil studiebeurs en OV-kaart afschaffen’

29-12-2011 11:56

Vergeet het zorgeloos op kosten van de belastingbetaler studeren. Zet het gratis sporen tussen paps en mams en de hbo-instelling maar uit het hoofd en zorg voor een grijpstuiverbijbaantje in zo’n ranzig eetcafe. De basisbeurs en studentenovjaarkaart worden AFGESCHAFT. Zeggen “bronnen rond het kabinet” in het AD dus dan is het waar. Het is crisis, en in tijden van crisis schuilt in iedereen een IJsland of Griekenland, dus ook in studenten. Sorry jongens en meisjes, bloemen der natie, hoop voor de toekomst, maar de poet is nu echt opperdepop. Dat wordt écht studeren in plaats van bier zuipen. Een heel gek idee eigenlijk.

Natuurlijk laat het kabinet de student niet helemaal in de kou staan. In de plaats van de studiebeurs komt een sociaal leenstelsel. Dit betekent dat u tegen een aantrekkelijke Icesave-rentetarieven uw studie bij elkaar mag lenen zodat u met een schuld van zeker anderhalve ton op een volledig weggevaagde arbeidsmarkt mag starten met de rest van uw miserabele leven. Inclusief NS-kortingskaart (gaarne na 09:00 uur reizen om gebruik te maken van de volledige 40 procent korting.)

Ach, bekijk het van de zonnige kant: het aantal betaalbare studentenprostituees zal explosief stijgen en er komt eindelijk concurrentie voor de Polen op de semi-legale arbeidsmarkt.