Kijkbuiskansen: Patsy naakt en Top Gear India Special

29-12-2011 18:00

Over de doden 2011, Ned1, 20.30u – Terugkerend element in de nadagen van elk jaar: gedenken wie ons ontvallen zijn. De NOS heeft er een overzicht van gemaakt. Natuurlijk Willem Duys, Johnny Kraaijkamp, Rijk de Gooyer, Albert Heijn, Steve Jobs en Amy Winehouse. Maar ook Knut de ijsbeer en Heidi, de schele buidelrat met een facebookpagina met 341.000 vrienden die dit jaar op driejarige leeftijd overleed. Laat ons gedenken. Over Amy Winehouse gesproken: MTV zendt om 20.05 uur een tribute over de zangeres uit.

Absolutely Fabulous, BBC 1, 23.20u – Deel drie van het nieuwe mini-seizoen van Abfab. Pr-goeroe Edina en haar beste vriendin Patsy beleven weer doldrieste avonturen. De cast is nog dezelfde als jaren terug incluis het saaie dochtertje van Edina. Vanavond een stevige confrontatie voor Patsy: wie is zij nu werkelijk?

Online

Bijna alle series liggen vanwege de vakantie op hun gat, maar gelukkig zijn er wel af en toe specials. U kijkt allen natuurlijk lekker naar de Top Gear India Christmas Special. Jeremy Clarkson, Hamster en Captain Slow trekken ieder in een auto gezamenlijk door India waarbij het naast de auto’s natuurlijk weer vooral om de bizarre voorvallen gaat. (S17E07)

Omdat het toch kerstvakantie is een mooie retro-tip: een bizar kijkje in de keuken van Ghaal van de blackmetalband Gorgoroth (destijds). Niet eens per se voor metal-liefhebbers, maar vooral voor mensen die van bizarre persoonlijkheden houden een aanrader, gewoon op de Youtubes. Dode dieren, muziek, sneeuw, kou, rare accenten en vooral een lange stilte maken de documentaire compleet. True Norwegian Black Metal begint u hier te kijken.