Rondje van Pavlov’s blogback

04-01-2012 21:00

OccupyDeDouche, hippiesOccupy-hippies maken originele muziek
Verrassend, maar het was niet alleen maar Bob Dylan en Kumbayah tijdens de koude avonden in het tentenkamp in Zucotti Park. De onfrisse mannen en vrouwen toverden geen zeep, maar nieuwe protestliederen uit de hoge hoed. Bij Wired maakte ze een overzicht van deze nieuwe, maar niet vernieuwende muziek.

Rupert Murdoch in vijf minuten
Wie is toch die man die elke dag lame tweets uitzend op zijn account? Wie is de man die zelfs een rioolblaadje ten onder liet gaan aan smerige praktijken? Juist ja, Rupert Murdoch. BBC-journalist/comedian/held Charlie Brooker presenteerde in zijn News Wipe 2011 (ook zeker de moeite waard) een korte documentaire over de Fox-fanaat en krantenkapotmaker Murdoch. Gelukkig duurt ie maar vijf minuten, want het blijft een zure kop.

China, spookstad
Wat moet je met zoveel geld? Zoveel geld dat je niet eens wilt investeren in geld-door-de-plee-spoelende Europeanen? Juist ja, in spooksteden. Bekijk hier een mooie docu van Dateline over de 64 miljoen lege appartementen waar geen enkele Chinees woont.

Hoe zullen wij herinnerd worden?
Sowieso altijd een interessante vraag om over na te denken. Nog leuker wordt het wanneer je gaat stilstaan bij dingen die later misschien moeilijk te begrijpen zullen zijn. En welke dingen zullen moeilijker te begrijpen zijn dan internet memes?! Wie was Leroy Jenkins? Wat was The Game? En een persoonlijke favoriet: welke rol hadden lemon parties in onze samenleving? Zie hier een geweldig overzicht van de toekomstige geschiedschrijving over deze jaren.

Billboards in Amerika
Och, wat zijn Amerikanen toch vermakelijk. Amerika is het land waar overdrijven volkssport nummer 1 is. En dat is terug te zien in billboards. Buzzfeed zette 30 van deze oogvervuilende platen op een rijtje, waarvan je zeker weten OMGWTFBBQ!1??!1!? gaat schreeuwen.

Real life Wipe’out
Kennen jullie Wipe’out nog? En daar bedoelen we natuurlijk niet dat tv-programma waar slechte presentatoren schnabbelend lachen om dikke wijven die van stuiterballen het water in worden gedouwd, maar het legendarische spel op de Playstation. Deze futuristische racer was in de jaren ’90 een tijd lang de meest toffe tijdsbesteding na een avondje flink pillen slikken. Dat vonden ook een paar Japanners. En wat die nu weer gemaakt hebben… IMPOSSIBRU!

Beeld: David Shankbone