Kijkbuiskansen: Jort Kelder naakt en Rick Santorum wint van Google

05-01-2012 18:00

Nieuwsuur en Nieuwsuur Extra, Nederland 2, 22.00 uur – De nieuwsrubriek staat vanavond in het teken van de europroblematiek. Allerlei lidstaten staan op omvallen, het consumentenvertrouwen neemt af en hier en dara gaan zelfs stemmen op om uit de euro te stappen of lidstaten daar toe te dwingen. Een extra lange Nieuwsuur met onder meer DNB-directeur Klaas Knot, financieeel-historicus Niall Ferguson (man van Ayaan Hirsi Ali en kersvers vader) Syp Wynia en de altijd vrolijke Matthijs Bouman. Belangrijkste vragen: Waarom is de euro nog steeds goed? Is terugkeer naar de gulden geen beter idee? Wat betekent de eurocrisis voor mensen persoonlijk?

5 jaar later, Nederland 1, 23.05 uur –  Charmant megaproject van Jeroen Pauw waarin hij mensen interviewt en ze laat terugkijken op een eerder interview vijf jaar eerder. Over heimelijke verlangens, serieuze angsten, keiharde ambities en zuivere voorspellingen. Al die tijd zijn deze interviews bewaard in een kluis. Nu is het moment aangebroken de mensen terug te vragen. Vanavond Jort Kelder. “Over vijf jaar heb ik een groot merk opgezet” zei het multi-talent destijds. Wat zegt hij nu?

Online
Zoals Adriaan Andringa je heeft kunnen vertellen is het enorm spannend geweest in Iowa. De Daily Show is inmiddels weer terug en daar zie je deze week alles over deze voorverkiezing voor de Republikeinen aan de hand van kritiek op “dildo people”.

Ook bij the Colbert Report natuurlijk alles over de caucasus, de winst voor Mitt Romney en de verrassende bijna winst voor Rick Santorum. Waarbij Santorum nu eindelijk wel gewonnen heeft op Google…

Vers: The Middle (S03E12), Revenge (S01E11), Teen Mom 2 (S02E05) en de nieuwe Jay Leno