Kijkbuiskansen: 24 uur met, Californication en The Firm

09-01-2012 18:00

24 uur met … , NED3, 21:00 uur – Wilfried de Jong is terug met zijn reeks 24 uur met … waarbij hij zich een etmaal laat opsluiten met een gast. In deze openingsuitzending van het nieuwe seizoen heeft hij jammer genoeg gekozen voor Nasrdin Dchar, de c-acteur die Nederland even op zijn kop zette met wat wij-zij-pathetiek. Met z’n “fokking Gouden Kalf” en z’n “Marokkaanse bloed”. Alhoewel De Jong een goede interviewer is en het concept van dit programma interessant, zijn de gasten na Dchar niet erg spannend. Zo mag Claudia de Breij aanschuiven – die al zo’n zesduizend keer haar hele privéleven uit de doeken heeft gedaan – en ook de slome televisiekok Herman den Blijker staat op het menu. Jochem Myer en kunstenaarstweeling Raeven bieden meer vooruitzicht.

NCRV Dokument: de jongens van Don Rua, NED2, 23:00 uur – Sinds 1960 is Don Rua een katholiek internaat met Gymnasiumonderwijs. U begrijpt, daar werden uiteraard op grote schaal jongetjes misbruikt. NCRV sprak met vijf slachtoffers die vertellen over de achtergronden van het misbruik en hoe ze er nog steeds elke dag onder lijden. Schrijnend.

Online: Hank Moody en The Firm zijn terug

Californication is weer begonnen. In dit vijfde seizoen, dat zich afspeelt drie jaar na wat we zagen aan het einde van seizoen 4, keert Moody terug naar Los Angeles na een leven vol vrouwen en drugs in New York. Hoewel de finale van seizoen 4 veel nieuws beloofde, hebben de schrijvers het op safe gespeeld en doen de karakters precies wat we van ze gewend zijn. Nieuw is de hiphop: Moody komt namelijk naar LA om een script te schrijver voor rapper Samauri Apocalypse (gespeeld door RZA van de Wu-Tang Clan). U kijkt S05E01.

The Firm is een nieuwe serie die gisteren in première ging. Gebaseerd op het gelijknamige boek van John Grisham en de gelijknamige film met Tom Cruise, volgen we advocaat Mitch McDeere. Het is nu tien jaar na wat we weten uit het boek. McDeere komt uit het witness protection program en start een eigen advocatenbureau. Al snel zijn er duistere kapers op de kust en is er wel samenzwering en moord in het spel. De recensies waren niet al te best (“For a supposed update, The Firm sometimes feels like a relic from a bygone era”) maar liefhebbers van het genre zullen toch willen kijken. S01E01+E2.

Ook leuk: Saturday Night Live S34E11.

Verder vers: Chuck S05E09. Family Guy S10E10. Hell On Wheels S01E07. Once Upon A Time S01E08. Pan Am S01E10. Sherlock S02E02. The Simpsons S23E10.