Kijkbuiskansen: Team America: World Police en nieuwe komedie over consultants

10-01-2012 18:00

Team America: World Police, RTL7, 20:30 uur – Zeer aangrijpend, gelaagd en superintiem portret over de Broadway-acteur Gary Johnston op de missie van zijn leven. Alhoewel de film de schijn heeft van een actie-thriller – Johnston wordt door een speciale antiterrorisme-eenheid om bijstand gevraagd – is Team America: World Police eigenlijk een hoogverheven werk van fijnzinnigheid en briljante nuance. Zelden werden de dilemma’s van de mens met een grote verantwoordelijkheid zo genuanceerd en geloofwaardig in beeld gebracht. Juist omdat de film zo ontdaan is van spot en zelfrelativering weet de kijker zich geconfronteerd met de complexe psyche van een man die op het punt staat grootse daden te verrichten. Met Matt Damon en Sean Penn. De film wist maar liefst 47 Oscars binnen te harken. En dat is er geen een te veel.

Online: House of Lies, komedieserie over graaiers

Gisteren ging de serie House Of Lies op Showtime in première. De premisse van deze zwarte komedie speelt in op de aversie tegen graaiers en volgt een groep managementconsultants. De recensies zijn wisselend: van lovend over lekker kijken naar slechteriken tot hekelend over oppervlakkig acteren. U kijkt zelf S01E01.

Nieuwe seizoenen voor Little Mosque On The Prairie S06E01 (lachen met moslims) en Shameless S0901 (lachen met de onderklasse).

Vers: Todd & The Book Of Pure Evil S02E08.

The Daily Show: Jon hekelt het hoge aantal debatten die allemaal cruciaal gevonden worden maar die eigenlijk gaap zijn. Wat zou ‘pious bologna’ zijn? Republikeinen doen niet aan klasse rancune, tenzij het om Mitt Romney gaat die gewoon te rijk is. Te gast is George Lucas die praat over een nieuwe franchise (gratis tip: doe het niet).

The Colbert Report: Stephen heeft een leuk drinkspelletje bedacht bij de debatten. Rick Santorum geeft homo’s een dagje vrij van beledigd worden. Te gast is auteur Melissa Harris-Perry over Amerikaanse geschiedenis vanuit het oogpunt van een zwarte vrouw.