Kijkbuiskansen: Der Jahrhundertkrieg, Alcatraz en gelekte serie Smash

17-01-2012 18:00

Der Jahrhundertkrieg, KETNET/Canvas, 21:10 uurDer Jahrhundertkrieg (The War of the Century) is een achttiendelige reeks documentaires, gemaakt onder toezicht van de beroemde Duitse historicus en nazi-expert Guido Knopp. De uitzending van vanavond handelt over de Gustavlinie. De geallieerden vielen Europa niet alleen binnen via Normandië, maar ook via Italië. Rond de Gustavlinie werd hevig gevochten. Het mooie aan deze documentaire is dat er niet alleen kritisch wordt gekeken naar de rol van Duitsers, maar evengoed naar die van de Amerikanen, die met hun bombardement op abdij van Monte Cassino verre van heldhaftig optraden.

Online: Alcatraz en Smash

Vorige week ging Alcatraz van start, een scifi-drama rond onverklaarbare gebeurtenissen (gaap). Desalniettemin stond de serie op lijstjes met meest verwachte series. De recensies zijn wisselend maar overwegend positief: zo is Jorge Garcia (de dikke uit Lost) blijkbaar een reden om te kijken. S01E01 en S01E02.

Smash zal pas 6 februari in première gaan, maar de eerste aflevering van de musicalserie die eveneens zo vol verwachting verwacht werd is nu al te zien op de webs. S01E01.

Vers: 2 Broke Girls S01E14. Gossip Girl S05E11. How I Met Your Mother S07E14. Little Mosque On The Prairie S06E02. Tabatha’s Salon Takeover S04E01. Two and a half men S09E14.

The Daily Show: Aandacht voor de arbeidsomstandigheden bij de Chinese multinational Foxconn. Dit bedrijf Deze hel maakt producten voor Amerikaanse bedrijven. Verslaggever Rob Riggle gaat op onderzoek uit in China. Te gast is schrijfster Jodi Kantor die over de Obamas praat.

The Colbert Report: Het grote verhaal is natuurlijk Colbert zelf. Jon Huntsman is zo geschrokken van Colberts kandidaatstelling dat hij uit de race gestapt is. Jon Stewart, nu de baas van Colberts super PAC, heeft een spotje gemaakt waarin hij Romney aanvalt (zie beneden). Activist Scott Douglas is te gast en spreekt zich uit tegen Alabama’s anti-immigratiewet.

The Colbert Report Mon – Thurs 11:30pm / 10:30c
Colbert Super PAC – Mitt Romney Attack Ad
www.colbertnation.com
Colbert Report Full Episodes Political Humor & Satire Blog Video Archive