Kijkbuiskansen: Roemer has it en Documentaire Donderdag

26-01-2012 18:00

De Vijfde Dag, Ned 2, 21.05 uur –  Pats, kijk die lieve lobbes van een Emile Roemer even winning zijn! De socialisten zijn in opmars, na een goede peiling van Maurice de Hond blijkt de SP vandaag ook goed te scoren bij peiler Synovate. Roemer has it, zoveel is duidelijk. De Vijfde Dag probeert vanavond het succes van Roemer te duiden door te spreken met familieleden en oud-collega’s. Emile’s broer denkt dat hij zelfs premier kan worden.

De Rekenkamer, Ned 3, 20.25 uur –  Charmant programma gestoeld op de kernvraag: wat kost dat nou eigenlijk? Vanavond: de rotonde. Momenteel zijn er in Nederland 4345 rotondes. De verwachting is dat dit uiteindelijk ruim 6000 worden. De rotonde is in opmars! Ionica Smeets kijkt bij een rotonde in aanbouw en komt alles te weten over putten, kolken en extra bestrating om ruimte te maken voor grote vrachtwagens. Bij de gemeente ontdekt ze dat alleen al het voortraject om te beslissen of er een rotonde moet komen meer dan 40.000  euro kost.

Online: documentaire donderdag
We doen nog een weekje Hollandse docu’s.

De Slag Om Nederland is ook deze week weer de must-see van deze week. Teun van de Keuken en zijn collega’s pakten deze keer schoolbestuurders aan die zich koning wanen en een paleis willen. Waarom wordt er in Heerlen een enorm nieuw gebouw voor het ROC neergezet terwijl de acht bestaande locaties prima aan de eisen voldoen?

Metamorfose van een crisis is een recente Tegenlicht waarin de vermaarde socioloog Castells en een groepje andere wetenschappers zich buigt over de financiële crisis is getransformeerd.  De docu bevat onder andere een boeiende analyse van hoe merken als Levi’s en Chrysler beelden van de crisis uitbuiten in hun reclames.

Verdwaald in het geheugenpaleis volgt drie vrouwen die in een gemeenschap wonen voor dementerenden. Dat je het niet meer weet, betekent niet dat je niets meer voelt.

Vers: er worden op woensdagavond nu geen series uitgezonden die u wilt zien.

The Daily Show: Analyse van Obama’s State of the Union, gouverneur Mitch Daniels bidet een republikeins tegengeluid en te gast is Paula Broadwell die in de carrière van General David Patraeus’ is gedoken.

The Colbert Report: Ook hier natuurlijk de State of the Union.  Stephen verdiept zich in kinderliteratuur. Radiomaker Terry Gross heeft frisse ideeën over Bill O’Reilly.