Kijkbuiskansen: NY Times en Ringer

01-02-2012 18:00

VPRO’s Import, Page one: inside the New York Times, NED2, 23:50 uur – Volgens velen de beste krant ter wereld, The New York Times. Maar zelfs een dode boom van statuur is en blijft een dode boom, en dus belegen nieuws van een dag te laat, aangezien de hele wereld op het internet zit. Kortom: het gaat slecht met de Times, en dus besloot Rossi een jaar lang op de redactie rond te hangen en daar een film over te maken. Natuurlijk gaat het niet alleen maar over de krant, maar over het hele medialandschap in de Verenigde Staten anno nu: over bloggers, selfmade mediamannen, ontslagen journalisten en journalistieke blunders. Bindende kijktip.

The fountain, RTL7, 22:30 uurDe Hel van ’63 slaan wij hier op de redactie over, omdat we filmsnobs zijn en Nederlandse films over het algemeen een belediging voor de cinema blijken. Vanavond kijken we liever naar The fountain van Darren Aronofsky. De regisseur maakte eerder al pareltjes als Black swan en Requiem for a dream. Hugh Jackman speelt Tommy in het heden, in het verleden en in de toekomst. In verschillende rollen is hij bezig met de zoektocht naar een levenselixer.Een film groots van opzet, soms wat verwarrend, maar zeker indrukwekkend.

Online: Ringer weer van start

Ringer is een thriller in de sfeer van miniseries uit de jaren ’80. Persoonsverwisselingen, een kwaadaardige tweeling, New York’s upper class en dat allemaal met mooie mensen. Gisteren is het seizoen weer gestart na de eindeloze kerstbreak. Ringer S01E11.

Er is ook een nieuw seizoen van de lachen-met-YouTube-serie Tosh.O: S04E01.

Vers: Glee S03E11. Justified S03E03.New Girl S01E11. Shameless S09E05.

The Daily Show: Hoewel Gingrich Spaans de taal van het ghetto vindt, heeft hij nu de Spaanse kiezer nodig en blijkt hij ineens duiven-Spaans te kunnen. Hoogleraar Bedrijfsrecht Jonathan Macey is te gast.

The Colbert Report: Leuk filmpje van Perry die godzijdank te knap is om te zingen. De Tennessee Tea Party vindt het een slecht idee als kinderen een negatief idee krijgen van Amerikaanse geschiedenis en vinden dat we moeten stoppen met slavernij aan ras te verbinden. Bjork en haar haar zijn te gast en zingen ook een liedje.